Policija trešdien piedalīsies ātruma kontroles maratonā, pastiprināti uzraugot satiksmi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ceļu policists; ilustratīvs foto.
Ceļu policists; ilustratīvs foto. Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts policija (VP) trešdien jau piekto gadu piedalīsies diennakts ātruma kontroles maratonā, aģentūru LETA informēja VP.

Policija, sākot no pulksten 6, visā valsts teritorijā pievērsīs pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma ievērošanai.

Šāda akcija vienlaicīgi notiks 26 Eiropas ceļu policijas tīkla dalībvalstīs. Šādas akcijas mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību drošai ceļu satiksmei.

Ik dienas uz Latvijas ceļiem policisti pieķer vidēji 200 autovadītājus, kuri neievēro atļauto braukšanas ātrumu. Kopumā 2018. gadā Valsts policija noformējusi 73 000 administratīvā pārkāpuma protokolus par ātruma pārsniegšanu. Minētajā gan nav iekļauti ar fotoradariem pieķertie ātrumpārkāpēji.

"Šī akcija vienmēr ir bijusi preventīva rakstura pasākums - mēs brīdinām, ka pastiprināti uzraudzīsim satiksmi, tādējādi atturot transportlīdzekļu vadītājus no pārkāpumu izdarīšanas," norāda VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

"Tomēr, neskatoties uz brīdinājumiem, kā ikdienā, tā arī akcijas laikā nākas novērot, ka to autovadītāju skaits, kas pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, ir nepiedodami liels," teic Krapsis.

Pērn ātruma kontroles maratona laikā likumsargi fiksējuši 636 ātrumpārkāpējus, kā arī autovadītāji bijuši naski uz citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

"Par ātruma rekordiem un rupjiem pārkāpumiem ceļu satiksmē medaļas neviens nepasniedz. Bet pārgalvīga rīcība uz ceļa var beigties arī traģiski, tāpēc ar šādām akcijām mēs vēlamies likt autovadītājiem aizdomāties par savu atbildību, piedaloties ceļu satiksmē - vai izvēlētais ātrums neapdraudēs pašu un citus ceļu satiksmes dalībniekus," uzsvēra Krapsis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu