Sastrīdējās par miskastēm. Par nežēlīgu slepkavību aizturēti divi bezpajumtnieki (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Atkritumu konteineri; ilustratīvs foto.
Atkritumu konteineri; ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP) pirmdien Mežaparkā aizturējuši divus bezpajumtniekus, kuri tiek turēti aizdomās par īpaši nežēlīgu sava pudeles brāļa slepkavību, aģentūra LETA uzzināja VP.

Veicot darba pienākumus, likumsargi pirmdienas vakarā Mežaparkā pamanīja skrienam stipri piedzērušos vīrieti, kurš vizuāli atgādināja bezpajumtnieku. Policisti pienāca viņam klāt, lai noskaidrotu, vai kas atgadījies.

Vīrietis atbildēja, ka viņa mājās atrodoties līķis.

Patruļpolicisti ieradās norādītajā adresē - pamestā Mežaparka privātmājā, kur atradās miris vīrietis ar acīmredzamām vardarbīgas nāves pazīmēm. Turpat gulšņāja vēl kāds stipri piedzēries vīrietis.

Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, notikuma vietā ieradās Kriminālpolicijas nodaļas policisti.

Likumsargi noskaidroja, ka kopīgas alkohola lietošanas laikā starp trīs bezpajumtniekiem izcēlies strīds par teritoriju sadali, proti, par to, pie kuras miskastes kuram "saimniekot".

Strīda karstumā 1958. gadā dzimušajam kompānijas biedram 28 reizes iedurts ar nazi un iesists pa galvu ar trulu priekšmetu, pēc kā viņš miris.

Aizdomās par slepkavību abi vīrieši tika aizturēti un nogādāti policijas iecirknī. Aizturēšanas brīdī vīrieši atradās 3,2 un 3,4 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Aizturētie ir dzimuši 1987. un 1974. gadā. Viens no viņiem iepriekš nonācis policijas redzeslokā par administratīviem pārkāpumiem, proti, sīko huligānismu un zādzībām no tirdzniecības vietām. Savukārt otrs saukts pie atbildības par auto vadīšanu alkohola reibumā un pārkāpumiem akcīzes preču jomā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta ceturtās daļas - par slepkavību, ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Katra vīrieša loma šajā noziegumā vēl tiek skaidrota.

Abi aizdomās turētie šobrīd atrodas izolatorā, un rīt, 3. aprīlī, tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu šīm personām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu