Austrālijas vecākās iedzīvotājas noslēpums - viskijs un šokolāde (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

110. dzimšanas dienu tikko nosvinējusi Nesija Klakena - seniore kļuvusi par vecāko sievieti Austrālijā. Iespaidīgo vecumu sasniegusī skotiete portālam "The Scotsman" atklājusi, kas tai ļāvis nodzīvot tik garu mūžu. 

Dāma, kura kopā ar 95 gadus veco māsu dzīvo pansionātā, sagaidījusi ciemiņus ar lielu dzimšanas dienas kūku un jubilejā saņēmusi apsveikumus gan no karalienes, gan Austrālijas premjerministra. Kad Nesijai vaicāts, kāds ir viņas ilgās dzīves noslēpums, seniore atbildējusi: "Neļaujiet nekam sevi uztraukt, ēdiet šokolādi un dzeriet viskiju." Dāma atzinusi, ka jūtas fantastiski un ir gatava atrast savu trešo vīru.

Nesija, kuras meitas vārds ir Agnese Rīda, dzimusi 1909. gadā un ir vecākais bērns septiņu bērnu ģimenē. Uz Austrāliju viņa emigrējusi pirms 75 gadiem.

Viņa apgalvo, ka garo mūžu ļauj baudīt skotu gēni un skopums iegādāties cigaretes.

Nesija pagājušā gadsimta 20. gados Ņujorkā pieredzējusi leģendārā dirižabļa "Čārlza Lindberga" pacelšanos solo lidojumam pāri Atlantijas okeānam un Volstrītas sabrukumu. No Otrā pasaules kara, kura laikā sieviete dzīvojusi Glāzgovā, viņa vislabāk atceras vācu puses mestās bumbas. Pēc kara beigām Nesija un viņas toreizējais vīrs Džimijs Hogarts devās uz Austrāliju un 1947. gadā apmetās uz dzīvi Melburnā. Nesija ievākusies pansionātā 92 gadu vecumā un dzīvojusi tur kopā ar savu otro vīru līdz viņa nāvei 2005. gadā.

Agnesei nav savu bērnu un mazbērnu, taču viņa labprāt pavadot laiku ar māsu un brāļu bērniem un mazbērniem.

"Nesija ir vecākais cilvēks Austrālijā un neizskatās, ka viņa gatavojas apstāties," izteicies darbinieks no pansionāta, kurā Agnese dzīvo.

Cienījamākais seniors Skotijā ir Alfs Smits, kuram marta beigās apritējuši 111 gadi, savukārt Anglijas vecākais cilvēks svinēja savu 111. dzimšanas dienu 1. aprīlī - tāpat kā Nesija Klakena.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu