Ātruma kontroles maratona laikā konstatēti 635 pārkāpēji (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/Valsts Policija

Aizvadītajā diennaktī notikušajā diennakts ātruma kontroles maratonā konstatēti 635 pārkāpumi, kas ir tikai par vienu mazāk kā pagājušā gada akcijā, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Šoreiz lielākie ātruma pārkāpēji bijuši tieši ārzemnieki, lai gan arī Latvijas autovadītāji izcēlušies ar pārgalvību, norāda policijā.

Piemēram, likumsargi vakar fiksējuši arī tādus pārkāpējus, kuri atzinās, ka zinājuši par ātruma kontroli, bet apzināti pārkāpuši ātrumu ar mērķi sacensties.

Kāda "BMW" markas automašīna Ventspils novadā, Jūrkalnes pagastā aizbrauca garām trafarētajai policijas automašīnai ar 177 kilometriem stundā. Atļautais braukšanas ātrums šajā ceļa posmā ir 90 kilometri stundā.

Apturot automašīnu, noskaidrots, ka pie stūres sēdies kāds 1986. gadā dzimis ārzemnieks, turklāt viņš braucis ar nomas mašīnu. Neskatoties uz to, ka uz Latvijas ceļiem ir ceļa zīmes, kas norāda atļauto braukšanas ātrumu, šis ārzemnieks policistiem skaidrojis, ka tik lielu ātrumu izvēlējies,

jo uzskatījis, ka Latvijā tā drīkst braukt.

Savukārt Jelgavas novadā uz Jelgavas šosejas policija konstatēja kādu "Volkswagen" markas automašīnu, kura atļauto braukšanas ātrumu pārsniegusi gandrīz divas reizes. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, šis spēkrats pabraucis garām policijas mašīnai ar 173 kilometriem stundā.

Pie šī transportlīdzekļa stūres sēdies kāds 1979. gadā dzimis Ukrainas pilsonis. Par šo pārkāpumu pārgalvīgajam šoferim nāksies šķirties no vadītāja apliecības uz sešiem mēnešiem, kā arī samaksāt sodu 360 eiro apmērā.

Savukārt kāds 1993. gadā dzimis autovadītājs ar "Audi" markas automašīnu Vidzemes reģionā apdzina trafarēto policijas automašīnu, ātrumam sasniedzot 120 kilometrus stundā. Vaicājot, kādēļ pārsniedzis ātrumu, vadītājs likumsargiem stāstījis,

ka nav pamanījis, ka viņam pa priekšu brauc trafarētā policijas automašīna.

24 stundās likumsargi konstatējuši deviņus autovadītājus, kuriem pārsniegtā ātruma dēļ uz noteiktu laiku ir atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Likumsargu apkopotajā statistikā redzams, ka vēl deviņi šoferi aizvadītajā diennaktī pie stūres sēdušies alkohola reibumā, bet viens sodīts par agresīvu braukšanu.

Kopumā diennakts laikā ceļu satiksmes jomā sastādīti 770 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu