Merzļikins pievienosies izlasei līdz ar "Blue Jackets" izstāšanos no "play-off" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/LETA

Latvijas hokeja izlases pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins komandai varēs pievienoties līdz ar Kolumbusas "Blue Jackets" izstāšanos no Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas, žurnālistiem pirmdien sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs.

Ar pirmdienu Latvijas izlase uzsākusi gatavošanos kārtējam pasaules čempionātam, bet pagaidām ar vienību nav vairāku līderu, tostarp galvenā trenera Boba Hārtlija, kurš ir aizņemts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Omskas "Avangard".

"Sastāvu komplektējām kopā - es, Māris Baldonieks, Edgars Buncis, tāpat bija konsultācijas ar treneri Arti Ābolu," sacīja Koziols. "Sekojām līdzi, kā kuram gājis pārstāvētajos čempionātos, kāds iespaids atstāts pirms gada. Mums būs īss pārbaudes posms, tāpēc negribam taisīt eksperimentus."

Ģenerālsekretārs skaidroja, ka pēc pirmajām pārbaudes spēlēm pret Francijas izlasi tiks atsijāts sastāvs un uz maču pret Krieviju komandu kodolu jau veidos tie spēlētāji, kuri, visticamāk, dosies uz pasaules čempionātu Slovākijā.

"Pēc spēlēm pret Franciju sāksim gatavoties mērķtiecīgāk - strādāt pie taktikas un stratēģijas," turpināja Koziols.

"Blue Jackets" sasniegusi Stenlija kausa izcīņu, kur pirmajā kārtā tiksies ar regulārā čempionāta spēcīgāko komandu Tampabejas "Lightning". Merzļikins martā parakstīja līgumu ar Kolumbusas klubu, bet sagaidāms, ka šajā sezonā viņš NHL nedebitēs.

"Kad Kolumbusa būs brīva, tā Elvis būs izlases rīcībā. Kamēr "Blue Jackets" būs Stenlija kausa izcīņā, tikmēr viņš mums nepievienosies," norādīja Koziols. "Līdzīgi ir ar Teodoru Bļugeru, gaidām arī Ņikitu Jevpalovu. Izsaukums ir aizsūtīts, tagad jāsāk komunicēt par braukšanu."

Tikmēr situāciju ar Zemgu Girgensonu varētu ietekmēt viņa līgums, kas vasarā ar NHL komandu Bufalo "Sabres" būs noslēdzies. Savukārt vēl vienam izlases uzbrucējam Ronaldam Ķēniņam ir iedota garāka atpūta kā pārējiem, jo nupat noslēgusies sezona Šveicē.

Galerija: Latvijas hokeja izlase uzsāk gatavošanos pasaules čempionātam

Tāpat uz treniņnometni tikuši uzaicināti divi hokejisti no Latvijas hokeja virslīgas čempioniem "Mogo" - Kārlis Ozoliņš, kurš finālsērijā iemeta uzvaras vārtus sestajā spēlē, un Rihards Marenis.

"Gan Marenis, gan K.Ozoliņš brauca uz pārbaudes turnīru Minskā un labi sevi tur parādīja. Tāpat jāsaka, ka mums ir centru deficīts un K.Ozoliņš bija viens no labākajiem Latvijas čempionātā. Dosim puišiem iespēju," noteica Koziols. Centra uzbrucēju deficīta dēļ izsaukts arī Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandas Toljati "Lada" spēlētājs Artūrs Ozoliņš.

Vārtsarga pozīcijā šobrīd ir pieredzējušais Kristers Gudļevskis un trīs gados jauni hokejisti. Vaicāts, vai nebija padomā piesaistīt, kādu no Latvijas čempionāta vārtsargiem, Koziols atbildēja, ka LHF vadības redzējums ir dot iespēju sevi pierādīt jaunajiem censoņiem.

Tāpat līdz galam nav skaidra Helsinku "Jokerit" vārtsarga Jāņa Kalniņa dalība čempionātā.

"Par Jāni vēl jāskatās. Viņam nākamajā nedēļā Helsinkos ir paredzētas pārbaudes. Esam vienojušies, ja būs nepieciešams un viņš varēs spēlēt, varēsim pie viņa griezties. Līdz čempionāta sākumam ir pietiekami ilgs laiks un pagaidām tādas vajadzības nav," noteica Koziols.

Visi izlases hokejisti tikmēr ar pirmdienu esot apdrošināti, bet vēl tiekot gaidīts tikai uz spēlētāju līgumu apdrošināšanu.

"Pagājušajā nedēļā aizsūtījām sarakstu ar spēlētājiem, tāpat arī līgumu summas un personas datus. Tagad gaidām piedāvājumus. Noteikumi mums ir zināmi, mainīties var tikai polises summa," sacīja Koziols. "Bija sēde, kurā tika akceptēts mūsu lūgums par naudas piešķiršanu no valsts. Tagad ir jāgaida, lai jāapstiprina Ministru kabineta sēdē. Ja nemaldos, tā notiks rīt, taču polise būs spēkā arī pirms naudas pārskaitīšanas. Tā stājas spēkā ar pēcapmaksu, apdrošinātāji mūs saprot."

Sarunas noslēgumā Koziols uzsvēra, ka konkrētu mērķu vai uzdevumu LHF izlasei šajā pavasarī neesot, bet uzstādījums ir cīnīties katra spēlē par uzvaru.

Kamēr Hārtlijs ir prom, Latvijas izlasi vada Artis Ābols, Edgars Masaļskis un Valērijs Kuļibaba. Savukārt par fizisko sagatavotību kā vienmēr rūpējas Ēriks Visockis.

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas notiks Slovākijas pilsētās Bratislavā un Košicē, Latvija kopumā aizvadīs sešas pārbaudes cīņas. Pirmie mači paredzēti 19. un 21.aprīlī izbraukumā pret Franciju. Turpinājumā Latvija 24. un 25.aprīlī "Arēna Rīga" spēkosies ar spēcīgo Krieviju. Biļetes uz šiem mačiem var iegādāties "www.bilesusserviss.lv".

Savukārt pēdējās pārbaudes spēles Latvijas nacionālajai valstsvienībai paredzētas 3. un 4.aprīlī izbraukumā pret Šveici.

Latvijas vīriešu valstsvienība no 11.maija līdz 21.maijam Bratislavā aizvadīs grupu spēles, tiekoties ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlases treniņnometnes dalībnieki 8.aprīlim:

vārtsargi - Kristers Gudļevskis (Rīgas "Dinamo"), Gustavs Dāvis Grigals (Aļaskas-Fērbenksas Universitāte, NCAA), Niklāvs Rauza ("Rīga", MHL), Jānis Voris ("Springfield Jr. Blues", NAHL);

aizsargi - Uvis Balinskis, Kristaps Zīle, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas "Dinamo",), Krišjānis Rēdlihs (Pekinas "Kuņluņ Red Star", KHL), Ralfs Freibergs (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Artūrs Kulda (Čerepovecas “Severstaļ”, KHL), Artūrs Salija ("Poprad", Slovākija), Hugo Jansons (Aļmetjevskas "Ņeftjaņik", VHL), Tomass Zeile ("Tibro, Zviedrija), Roberts Mamčics ("Liepāja"), Ēriks Ševčenko (Hantimansijskas "Jugra", VHL), Renārs Kārkls ("Rīga");

uzbrucēji - Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Miks Indrašis (Maskavas "Dinamo", KHL), Kaspars Daugaviņš (Maskavas "Spartak", KHL), Rihards Bukarts (bez kluba), Nikolajs Jeļisejevs ("Ņeftjaņik"), Edgars Kulda ("PSG Berani"), Māris Bičevskis (Hradeckrālovas "Mountfield", Čehija), Elvijs Biezais (Gapas "Rapaces", Francija), Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Oskars Batņa, Roberts Lipsbergs, Emīls Ģēģeris, Daniels Bērziņš, Mārtiņš Dzierkals, Rihards Marenis (visi - Rīgas "Dinamo"), Egils Kalns ("Liepāja"), Artūrs Ozoliņš (Toljati "Lada", VHL), Kārlis Ozoliņš ("Mogo").

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu