Latviešu hokejistu iespētais aizvadītajā NHL sezonā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Teodors Bļugers, Zemgus Girgensons, Rūdolfs Balcers
Teodors Bļugers, Zemgus Girgensons, Rūdolfs Balcers Foto: AP/AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Nesen noslēdzās Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezonā, kura Latvijai bija īpaši interesanta, jo šosezon divi latviešu hokejisti piedzīvoja debiju pasaules hokeja mekā - Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers. Savukārt jau kārtējo sezonu NHL aizvadījis Zemgus Girgensons, kuram noslēdzies līgums ar Bufalo "Sabres" vienību.

Rūdolfs Balcers - Otavas "Senators"

22 gadus vecais Rūdolfs Balcers aizvadītā gada septembrī vērienīgā spēlētāju maiņas darījumā no Sanhosē "Sharks" komandas pārcēlās uz Otavas "Senators" vienību. Spēcīgajā "Sharks" komandā uzbrucējs savu iespēju nesagaidīja, bet Kanādas klubā viņš guva vārtus jau savā karjeras otrajā NHL spēlē.

"Senators" komanda šosezon NHL regulārajā čempionātā palika pēdējā vietā. 

Balcers savā NHL debijas sezonā 36 mačos sakrāja 14 punktus (5+9), kā arī sakrāja lietderības koeficientu -7. Latvijas hokejists 4 no saviem 14 rezultativitātes punktiem nopelnīja skaitliskajā vairākumā (3 vārti + 1 piespēle). Latviešu uzbrucējam līgums ar komandu ir spēkā arī uz nākamo sezonu.

Zemgus Girgensons - Bufalo "Sabres"

25 gadus vecais Girgensons noslēdzis savu sesto sezonu "Sabres" komandas sastāvā, kas viņam bija rezultatīvāka par iepriekšējām divām (šosezon 18 punkti, iepriekš 15 un 16). Latvijas uzbrucējs šosezon 72 mačos guva 5 vārtus, veica 13 rezultatīvas piespēles un sakrāja lietderības koeficientu -11.

Jāatzīst, ka Girgensonam šī ir sliktākā NHL sezona karjerā vārtu gūšanas ziņā. Iepriekšējās trijās sezonās viņš guva 7 vārtus, karjeras otrajā sezonā 15, bet debijas sezonā Latvijas uzbrucējs iemeta 8 ripas.

Pēdējos gados Girgensonam bijusi trešās/ceturtās maiņas uzbrucēja loma, kuram daudz iznāk spēlēt skaitliskajā mazākumā. Latvijas hokejists, pateicoties savai neatlaidībai, NHL karjerā aizvadījis jau 420 spēles.

Vēl vairāk maču NHL regulārajā čempionātā no Latvijas hokejistiem aizvadījuši tikai 4 spēlētāji - Sandis Ozoliņš (875), Kārlis Skrastiņš (832), Sergejs Žoltoks (588) un Artūrs Irbe (568).

Teodors Bļugers - Pitsburgas "Penguins"

Arī Bļugers savā otrajā NHL karjeras spēlē savus pirmos vārtus. Pašlaik 24 gadus vecais uzbrucējs Pitsburgas "Penguins" rindās 28 mačos sakrāja 10 punktus (6+4), kā arī sakrāja lielisku lietderības koeficientu +7.

Interesanti, ka Bļugers 3 no saviem 10 rezultativitātes punktiem sakrājis skaitliskajā mazākumā (1 vārti + 2 piespēles). 

Teicami cīnoties ceturtajā uzbrucēju virknējumā, Bļugers tika pamanīts un izpelnījās vietu arī otrajā maiņā, kamēr traumu dziedēja viens no komandas līderiem Krievijas hokejists Jevgeņijs Malkins.

Pērn vasarā Bļugers pagarināja līgumu ar "Penguins" komandu uz vienu gadu, līdz ar to arī viņam pēc šīs sezonas noslēgsies saistības ar vienību. 

"Penguins" ir pieckārtēja Stenlija kausa ieguvēja. Prestižo trofeju Pitsburgas vienība izcīnīja 1991., 1992., 2009., 2016. un 2017. gadā.

Galerija: Latvijas hokejists Teodors Bļugers

Stenlija kausā iekļuvusi arī Kolumbusas "Blue Jackets" komanda, kurai nesen pievienojās latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins. Izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā "Blue Jackets" spēkosies ar NHL regulārā čempionāta uzvarētāju Tampabejas "Lightning", kas pamatturnīrā sakrāja 62 uzvaras, atkārtojot līgas rekordu.

Sagaidāms, ka 24 gadus vecais Merzļikins šosezon nespēlēs "Blue Jackets" rindās, bet vasarā viņš varētu pagarināt līgumu ar klubu un nākamsezon debitēt NHL čempionātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu