Trīs gados konsultantu atalgošanai "Rīgas satiksme" iztērējusi teju miljons eiro (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
SIA "Rīgas Satiksme" administratīvā ēka Vestienas ielā.
SIA "Rīgas Satiksme" administratīvā ēka Vestienas ielā. Foto: Ieva Makare/LETA

Saeimas publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti saņēmuši auditorkompānijas "Ernst&Young" ziņojumu par Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksmi". Iepazīstoties ar šiem dokumentiem, vairāki deputāti grib vērsties policijā, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Pēc vairākiem Saeimas publisko izdevumu un revīzijas komisijas pieprasījumiem SIA "Rīgas Satiksme" pāgājušnedēļ iesniedza parlamentam auditoru ziņojumu par situāciju uzņēmumā, bet plašākai sabiedrībai tā saturu joprojām neatklāj.

Zināms, ka ziņojumā par situāciju "Rīgas satiksmē" konstatēti arī trūkumi uzņēmuma darbā, kā rezultātā pēdējo gadu laikā tam nodarīti desmitiem miljonu eiro lieli zaudējumi.

Iepazīstoties ar šiem dokumentiem, vairāki deputāti saskatījuši pārkāpumus, par kuriem grib vērsties policijā. Taču "Saskaņas" Saeimas frakcijas pārstāvji šo ieceri bloķē.

Pēc Latvijas televīzijas raidījuma "Panorāma" rīcībā esošās, neoficiālās, informācijas ziņojumā par Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksmi" norādīts uz vismaz 11 "Rīgas satiksmes" konsultantiem. Vairākums no viņiem cieši saistīti ar partiju "Saskaņa" vai tās līderi Nilu Ušakovu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis resoriskās pārbaudes.

  • Vislielākā atlīdzība tikusi bijušajam "Saskaņas" Rīgas domes frakcijas deputātam Nikolajam Zaharovam, kurš par konsultācijām alternatīvās degvielas jautājumos uzņēmumā "Rīgas satiksme" trijos gados nopelnījis vairāk nekā 122 000 eiro.
  • Bijušais krievu radio žurnālists un sabiedrisko attiecību speciālists Konstantīns Gaņins par "Rīgas satiksmes" tēla veidošanu – aptuveni 113 000 eiro.
  • Rīgas domes "Gods kalpot Rīgai" deputāts Andris Bērziņš kā konsultants darbaspēka jautājumos trijos gados nopelnījis nepilnus 110 000 eiro.
  • Irina Semjonona par fondu un finanšu programmām divos gados nopelnījusi 65 700 eiro.
  • Žurnāla "Patron" galvenais redaktors, Ušakova sens draugs Dmitrijs Ličkovskis par sabiedriskā transportā izvietojamās informācijas satura veidošanu – vairāk nekā 81 000 eiro.
  • Žurnāliste Irena Poltoraka par satura radīšanu "Rīgas satiksmes" informatīvajiem stendiem – vairāk nekā  81 000 eiro.
  • Ušakova palīdze Rīgas domē Olga Portnova par saturu "Rīgas satiksmes" sociālo tīklu kontiem – vairāk nekā  81 000 eiro.
  • Ušakova preses sekretāre Laila Īvāna par saturu "Rīgas satiksmes" sociālo tīklu kontiem – vairāk nekā 75 000 eiro.
  • Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins par transporta plūsmu un autostāvvietu jautājumiem – vairāk nekā 75 000 eiro.
  • Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora Anatolija Aļeksejenko dēls Igors Puntuss par finansējuma saņemšanu no Eiropas Savienības fondiem – aptuveni 63 000 eiro.
  • Ilggadējs "Saskaņas" Rīgas domes deputāts Igors Kuzmuks par darbinieku veselības uzlabošanas un sporta jautājumiem divos gados – vairāk nekā 54 000 eiro.

Kopumā pēdējos trijos gados šo konsultantu atalgošanai "Rīgas satiksme" iztērējusi vairāk nekā 923 000 eiro.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu