Bertānam deviņi punkti; "Spurs" Novicka atvadu spēlē uzvar "Mavericks"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Trīs trīspunktu metienus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta noslēdzošajā mačā pagājušajā naktī iemeta Dāvis Bertāns, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda ar 105:94 savā laukumā Vācijas basketbola zvaigznes Dirka Novicka karjeras pēdējā mačā pieveica Dalasas "Mavericks", kuru pārstāv Kristaps Porziņģis. 

26 gadus vecais Latvijas uzbrucējs laukumā pavadīja 20 minūtes, kuru laikā guva deviņus punktus (2p. 0/1, 3p. 3/8), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli un maču noslēdza ar +/- rādītāju +7.

Lielisku sniegumu uzvarētāju sastāvā demonstrēja Lamarkuss Oldridžs, kas iemeta 34 punktus un savāca 16 bumbas zem groziem. Ar 19 punktiem izcēlās Demārs Derouzens, 14 punktus pievienoja Deriks Vaits. 

Tikmēr "Mavericks" rindās par rezultatīvāko spēlētāju kļuva Novickis, kas savāca "double-double" - 20 punkti un 10 atlēkušās bumbas. Pa 14 punktiem guva Kortnijs Lī un Džastins Džeksons. 

"Spurs" līdzjutēji ļoti silti uzņēma Novicki. Viņi uzgavilēja ikreiz, kad vācietis iesaistījās spēlē, pieskārās bumbai, izdarīja metienu. 

"Mavericks" šī bija sezonas pēdējā spēle, kamēr "Spurs" sezonu turpinās izslēgšanas turnīrā. Rietumu konferences kopvērtējumā Grega Popoviča vadītā Sanantonio komanda ieņēma septīto vietu un pirmajā kārtā sacentīsies ar Denveras "Nuggets" vai Hjūstonas "Rockets". 

Dalasas vienība regulārajā čempionātā 82 spēlēs izcīnīja 33 uzvaras un Rietumu konferences kopvērtējumā ierindojās priekšpēdējā, 14. pozīcijā. 

Bertāns regulārajā čempionātā vidēji mačā guva 8,0 punktus, izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas un izpildīja 1,3 rezultatīvas piespēles. Visos šajos statistikas rādītājos viņš uzrādīja savas karjeras labākos rādītājus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu