Par imigrāciju ASV Donalds Tramps ir gatavs atriebties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV prezidents Donalds Tramps.
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps joprojām risina imigrācijas politiku savā valstī. Šoreiz Tramps pavēstījis, ka apsver iespēju aizturētos nelegālos imigrantus nosūtīt uz tā sauktajām “patvēruma pilsētām”.

"Patvēruma pilsētas" ir pilsētas, kur vietējās varas iestādes atteikušās nodot nelegālos imigrantus izraidīšanai no ASV.

Donalds Tramps stāsta, ka šāda rīcība būtu līdzīga atriebībai tām pilsētām, kuras vada politiķi no pretējās nometnes – demokrātu partijas.

Viņš uzsver, ka Amerikā ierodas pārāk daudz imigrantu un patvēruma meklētāju ,un kā viens risinājumiem būtu - stingrāka vīzu piešķiršana un ātrāks izraidīšanas process.

Tramps savā sociālā tīkla "Twitter" profilā paziņoja, ka viņš nopietni apsver aizturēto nelegālo imigrantu nosūtīšanu uz pašpasludinātajām "patvēruma pilsētām", kuras vēršas pret viņa stingro imigrācijas politiku.

Baltā nama amatpersonas pirmo reizi apsvērušas šādu plānu pērna gada novembrī, jautājot vairākām aģentūrām, vai tā saukto "migrantu karavānu" dalībnieki varētu tikt aizturēti pie robežas un ar autobusiem aizvesti "uz mazām un vidēji lielām patvēruma pilsētām".

ASV imigrācijas un muitas izpildes komiteja (ICE) uzsver, ka šis plāns toreiz tika noraidīts, arī ņemot vērā sabiedrisko attiecību apsvērumus. Kad Baltais nams šogad vēlreiz to ierosināja, ICE to atraidīja kā "nepiemērotu" un kāda Baltā nama amatpersona apliecināja, ka šis priekšlikums vairs netiek apsvērts.

Viena no vietām, kurp imigranti tiktu nosūtīti, ir pārstāvju palātas spīkeres Nensijas Pelosi vēlēšanu apgabals, un viņas birojs ceturtdien, 12. aprīlī, kritizēja šo plānu.

ICE aizturēšanas vietās esošo imigrantu skaits pēdējos mēnešos ir pietuvojies 50 tūkstošiem.

ASV prezidenta pretinieki, galvenokārt no Demokrātu partijas, apgalvo, ka Trampa centieni būvēt jaunus žogus uz Meksikas robežas un viņa, teju katru dienu paustā imigrantu nosodīšana, ir kūdīšana uz rasu naidu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu