"Esmu laimīgs, jo varu darīt to, ko mīlu!" Kambala atklāti par sportu, mīlestību, Porziņģa skandālu un dzīvi (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas basketbola leģenda Kaspars Kambala viesojās portāla "Apollo" studijā, kur atklāti pauda savas domas par sportista karjeru, mīlestību un arī tuvu cilvēku zaudējumu. 

Martā Kaspars Kambala profesionālajā boksā atgriezās ar pārliecinošu uzvaru pār Baltkrievijas pārstāvi Aļaksandru Ņahajčuku. Savukārt 23. janvarā vakarā viņš lika punktu savai daudzsološajai basketbolista karjerai. 

Kambala intervijā atzina, ka atgriezties boksā viņu pierunājis Kristaps Zutis. "Atbraucu uz Latviju septembrī un Zutis piedāvāja boksēties. Kopš maija nebiju īsti neko darījis. Tajā brīdī tas šķita nereāli - iziet cīņā boksa ringā," atzina Kambala. 

40 gadus vecais sportists arī atklāja, ka boksā atgriezies sevis dēļ.

"Galvenais gribēju pierādīt sev. Bokss man vienmēr galvā bija. Gribēju pārbaudīt sevi, vai varu atkal sevi respektēt. Un es to izdarīju," stāsta Kambala. 

Galerija: Kambala profesionālajā boksā atgriežas ar pārliecinošu uzvaru pār Aļaksandru Ņahajčuku 

Bokseris atzina, ka atgriešanās mačs nebija ļoti skatāms, jo izdevās parādīt tikai 10 procentus no tā, ko bija ieplānojis. 

"Izdevās realizēt tikai 10 procentus. Ja es būtu parādījis vismaz 50%, tad cīņa izskatītos krietni labāka. Bet tas ir normāli, jo pieredze ir maza. Bija sacelta arī liela ažiotāža, tādēļ gribējās parādīt labāko sniegumu, taču ne vienmēr tas izdodas," atzina Kambala.

Viņš arī stāstīja, ka basketbols viņam nepietrūkst un bumbu viņš neesot turējis rokās kopš savas atvadu spēles "Jūrmala/Betsafe" komandas sastāvā.

"Basketbols tiešām nav pietrūcis. Nav bijis arī īsti laika, lai domātu. Iespējams, ja neboksētos, tad varbūt pietrūktu basketbols. Uzreiz lecu iekšā boksā, tādēļ nepietrūkst," atzina Kambala.  

"Bumbu neesmu turējis rokās kopš pēdējās spēles. Taču, arī pirms atvadu spēles to turēju rokās tikai divos treniņos. Pēc astoņu mēnešu pauzes biju paņēmis bumbu rokās," atklāja bokseris. Savā atvadu spēlē Kambala guva 20 punktus, taču Jūrmalas vienība atzina Tallinas "Kalev" komandas pārākumu.  

Kaspars Kambala
Kaspars Kambala Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sportists basketbolista karjeras pēdējos gadus pavadīja Kiprā, kur basketbols viņam jau esot bijis otrajā plānā. "Dzīvoju Kiprā, taču basketbols bija jau tādā atvaļinājuma režīmā. Kiprā par boksu vēl nedomāju. Izbaudīju dzīvošanu tur," stāsta Kambala. 

Sportists atzina, ka tagad jau ir kļuvis mierīgāks, kā arī ir mainījies skatījums uz lietām. 

"Bokss ir kā greizsirdīga sieva, kas grib visu uzmanību. Nepieciešams ir sevi disciplinēt. Laikam, ka esmu kļuvis prātīgāks un mierīgāks," atzīst Kambala. 

Dzīves laikā Kambala ir piedzīvojis daudzu tuvu cilvēku zaudējumus. Sporstists atzina, ka galvenā motivācija bija vēlme dzīvot. "Vēlme dzīvot palīdzēja. Redzi, cik dzīve ir trausla. Protams, ka ir grūti, kad kāds no tavas dzīves aiziet, taču mana dzīve turpinās. Ir jādzīvo tālāk un jāizbauda to, kas ir," atzina sportists.  

Savulaik Kambala nāca klajā ar grāmatu, kura kļuva par ļoti populāru lasāmvielu sabiedrībā. Sportists atklāja, ka kopš pēdējās grāmatas izdošas ir sakrājies daudz jaunu lietu. "Pēc gadiem būs jārunā ar Armandu Puči," smejoties atzīst sportists. 

Kambala ir arī cilvēks, kurš raksta dzeju. 

"Baigi nepiefiksēju, kad tas sākās. Tas notiek spontāni.

Cenšos dzīvot mirklī un izbaudīt to.

Tagad cilvēki pusi dienas pavada telefonu ekrānos. Protams, ka tas ir vajadzīgs, jo laiki attīstās, taču es vienmēr esmu par to, lai īstais un cilvēcīgais vienmēr ņem virsroku," stāsta Kambala. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu