Lielbritānijā trīs latvietēm darbs dārzeņu šķirošanas rūpnīcā izvērties piespiedu laulībās (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dārzeņu tirdzniecība Rīgas Centrāltirgū. Ilustratīvs foto.
Dārzeņu tirdzniecība Rīgas Centrāltirgū. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdien, 16. aprīlī, Rīgas apgabaltiesa piesprieda nosakāmu brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un diviem mēnešiem divām personām par cilvēku tirdzniecību grupā uz Lielbritāniju, pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Par cilvēku tirdzniecības upuriem kļuva trīs sievietes no Latvijas.

Personas, darbojoties organizētā grupā ar Lielbritānijas organizētās grupas dalībniekiem, Latvijā piedāvāja sievietēm labi atalgotu darbu dārzeņu šķirošanas rūpnīcā. Pēc tam, kad sievietes piekrita darba piedāvājumam, organizētās grupas dalībnieki organizēja viņu nogādāšanu Lielbritānijā.

Savervētās sievietes tika izšķirtas, nogādājot katru savā dzīves vietā. Tika aizliegta pārvietošanās un komunikācijas brīvība un, lietojot vardarbības draudus, piespieda sievietes stāties laulībā ar Pakistānas pilsoņiem.

Tādējādi nodrošinot Pakistānas pilsoņus ar iespēju likumīgi iegūt tiesības uzturēties Eiropas Savienības dalībvalstī Lielbritānijā.

Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģija, piedaloties Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokuroram, izskatīja apelācijas sūdzību par pirmās instances tiesas sprieduma atcelšanu un attaisnojošu spriedumu divām personām, kuras tika apsūdzētas par cilvēku tirdzniecību organizētā grupā.

Ar šīm noziedzīgajām darbībām personas izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 154.-1 panta trešajā daļā.

Apelācijas instances tiesā apsūdzētie savu vainu atzina un apelācijas sūdzība tika uzturēta tikai daļā par sodu, lūdzot noteikt ar brīvības atņemšanu nesaistītu sodu. Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors apelācijas instances tiesā neatzina apelācijas sūdzību par soda mīkstināšanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu