Raidījums: NEPLP neizsludinās atkārtotu LTV valdes konkursu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 NEPLP vadītāja Dace Ķezbere
NEPLP vadītāja Dace Ķezbere Foto: Edijs Pālens/LETA

Ņemot vērā iepriekšējo Latvijas Televīzijas (LTV) valdes konkursa rezultātus, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi pagaidām atkārtotu konkursu nerīkot, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Pēc padomes vadītājas Daces Ķezberes teiktā, konkurss netiks izsludināts, kamēr nebūs prokuratūras atzinuma, cik likumīgi par LTV valdes locekļiem tika apstiprināti Einārs Giels un Eva Juhņēviča.

Tāpat padome pirms jauno valdes locekļu izraudzīšanās vēlas saprast, uz cik ilgu laiku viņi tiktu iecelti, jo Saeima šogad paredzējusi pieņemt jaunu sabiedrisko mediju likumu.

"Būs izmaiņas statūtos, paliks viens valdes loceklis, kuram būs iespējas strādāt līdz brīdim, kad tiks sludināts konkurss un kad mēs sapratīsim, uz cik ilgu laiku tiks ievēlēts LTV priekšsēdētājs un valdes loceklis satura un attīstības jautājumos. Vai trīs valdes locekļi būs paredzēti jaunajā Sabiedrisko mediju likumā, ko mēs arī nezinām, vai būs viens ģenerāldirektors, ka tas ir pašreiz esošajā redakcijā," norāda Ķezbere.

» "NEPLP ir jāatlaiž. Viņi nav gatavi uzņemties atbildību." Uzskata Kaimiņš

Tas nozīmē, ka vēl vismaz vairākus mēnešus LTV vadīs valdes loceklis finanšu jautājumos Ivars Priede, kuram gan būšot iespējas izvēlēties sev par palīgiem prokūristus no LTV darbinieku vidus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu