Bēdīgi slavens eskalators Igaunijā traumē vairākus sirmgalvjus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Igaunijā, kādā Pērnavas ēkā, atrodas bēdīgi slavens eskalators - tā dēļ ir notikuši vairāki nelaimes gadījumi. Lielākā daļa cietušo ir pensijas vecuma cilvēki, vēsta "Postimees".  

Kāda Igaunijas iedzīvotāja stāsta, ka nesen viņas vecvecāki, dodoties uz policijas iecirkni, cietuši nelaimes gadījumā uz eskalatora kāpnēm.

Sieviete stāsta, ka vectēvs nokritis uz muguras un vecmamma uzkritusi viņam virsū: "Vectēvam situācija izvērtusies diezgan bēdīga - abas kājas traumētas, rokas sasistas, turklāt eskalators abus saspiedis. Par laimi viņus pamanīja kāds jaunietis un palīdzēja no tā nokāpt." 

Pērnavas slimnīcas pārstāve stāsta, ka šogad ātrā palīdzība uz konkrēto iestādi tiek saukta jau trešo reizi, un tieši tādēļ, ka uz eskalatora kāds ir nokritis. 

Nelaimes gadījumi, pārvietojoties uz šī eskalatora, ir bijuši arī iepriekš. Kāda ēkas darbiniece, kura iestādē strādā vairākus gadus, atklāj, ka kliedzieni un ātrās palīdzības sirēnas dzirdamas bieži. 

Ēkas galvenais pārvaldnieks stāsta, ka ir dzirdējis par nelaimes gadījumiem, taču uzsver, ka tehniski ar eskalatoru viss ir kartībā: "Eskalators atbilst drošības prasībām, tas regulāri tiek apkopts, kā arī tiek veikta tehniskā pārbaude."

Pēc pēdējā nelaimes gadījuma tehniskie darbinieki atzinuši, ka eskalators ir darba kārtībā.

Kā vēsta portāls "Postimees", uz jautājumu par to, kāpēc notiek tik daudz nelaimes gadījumu, ēkas galvenais pārvaldnieks atbild - ar eskalatoru pārvietojas daudz pusmūža cilvēku, ar kuriem nereti notiek nelaimes gadījumi.

Pēc vairākkārtējiem nelaimes gadījumiem pie eskalatora tikusi uzstādīta brīdinājuma zīme, kas norāda uz to, ka cilvēki var nokļūt uz otro stāvu arī ar liftu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu