Latvijā atkritumu daudzums samazinājies uz pusi; norisinās ikgadējā "Lielā talka" (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Teju 1400 vietās visā Latvijā sestdien, 27.aprīlī, norisinās ikgadējā Lielā talka, informē sabiedriskās iniciatīvas organizatori.

Akcijas svinīgās atklāšanas pasākums notika 11. novembra krastmalā plkst. 9 pie Lielā Kristapa skulptūras. Tajā piedalījās Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Lielās talkas organizatori norādīja, ka, līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī ārvalstīs dzīvojošie latvieši nolēmuši organizēt savas apkārtnes sakopšanu.

Savukārt pirmo reizi iedzīvotāji tiek aicināti savāktos atkritumus uzreiz šķirot.

Pēc svinīgā atklāšanas pasākuma premjers devās sakopt Valsts sociālās aprūpes centra "Rīga" filiāles "Rīga" teritoriju, bet Pūce piedalīsies Salaspils Botāniskā dārza sakopšanas darbos.

Lielās talkas patrons, Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Iveta Vējone šogad kopā ar Latvijas Skautu un gaidu vienībām talkos Tukuma novadā.

Dienas sākumā Valsts prezidents un kundze Tukuma novada Sēmes pagastā piedalīsies Zigfrīda Annas Meierovica piemiņas vietas sakopšanā, kā arī Z.A. Meierovica piemiņas takas labiekārtošanā. Savukārt pēc tam Valsts prezidents ar kundzi dosies uz Tukumu, kur Ernesta Birznieka-Upīša 1. pamatskolas pagalmā Valsts prezidents iestādīs koku.

Savukārt Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki kopā ar jaunatnes centra "Mērķis" dalībniekiem, kā arī Vidzemes brigādes zemessargiem, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīriem un sabiedroto bruņoto spēku pārstāvjiem sakops Siguldas Lakstīgalu gravu.

Daudzviet pašvaldību teritorijās vairs nav atrodami atkritumi, tāpēc talkas vietās tiek organizētas apkārtnes labiekārtošanas un koku stādīšanas talkas. Treija norādīja, ka šie fakti ir apliecinājums tam, ka Lielā talka ir konsekventi virzījusies izvēlētā mērķa - tīras un zaļas valsts virzienā.

Desmit gadu garumā Lielajā talkā kopumā ir piedalījušies aptuveni 500 000 dalībnieku, un talkojuši latvieši ir arī citās pasaules valstīs. Atkritumu daudzums ir vairāk nekā par pusi samazinājies, salīdzinot ar 2008. gadu; 2018. gada talkā tas jau bija samazinājies uz pusi, salīdzinot ar 2017. gadu.

Foto: Lielās Talkas atklāšana pie Lielā Kristapa

Foto: Lielā Talka Lucavsalā 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu