Šrilanka aizliedz nēsāt aizsedzošu apģērbu drošības nolūkos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Pirmdien,29. aprīlī, Šrilankas valdība aizliegusi publiski nēsāt apģērbu vai galvassegu, kas pilnībā aizsedz seju, vēsta "BBC".

Šrilankas Valsts prezidents Maitripls Sisjēns norādīja, ka nacionālās drošības nodrošināšanai tiek aizliegta jebkāda apģērba nēsāšana, kas traucē personas identificēšanu.

Kā vēsta BBC, aizliegumos nav minēts par burkām un nikābiem, ko nēsā musulmaņi, bet pastāv iespēja, ka šie aiziegumi tiks noteikti arī šiem apģērbu gabaliem.

Šrilankā dzīvo 21 miljons cilvēku un tajā vairāk nekā desmit procentu ir musulmaņu. Turklāt, kā izrādās sievietes, kuras nēsā pilnīgi aizsedzošu apģērbu Šrilankā ir maz. Arī musulmaņu garīdznieku organizācija ir lūgusi sievietes izvairīties no aizsedzoša apģērba.

Iepriekš jau tika ziņots, ka Šrilankas varas iestādes aizliegušas izmantot jebkādus bezpilota lidaparātus, tai skaitā arī dronus, uz nenoteiktu laiku.

Jau ziņots, ka svētdien, 21. aprīlī, Šrilankā gandrīz vienlaikus notika trīs baznīcās, kad tur norisinājās Lieldienu dievkalpojumi, un trīs viesnīcās.

Foto: Šrilankā nogrand sprādzieni baznīcās un viesnīcās

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu