Austrālijas valdība ar saindētām desām grasās iznīdēt divus miljonus kaķu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Austrālijas valdība līdz 2020. gadam ir izveidojusi programmu, kas paredz nogalināt aptuveni divus miljonus savvaļas kaķu, vēsta raidsabiedrība CNN. 

Savvaļas kaķi Austrālijā tika ievesti 17. gadsimtā. Valdība uzskata, ka patlaban tos varētu nosaukt par "slepkavām", jo tie esot iznīcinājuši 20 zīdītāju sugas. 

Katrā Austrālijas štatā ir citādāki noteikumi. Tā, piemēram, Kvīnslendā izsludināti 7 dolāri par katru nogalināto dzīvnieku.

Savukārt, Rietumaustrālijas štatā, kaķu apdzīvotajās teritorijās ar lidmašīnām plāno izmētāt saindētas desas, kas gatavotas no ķenguru un vistas gaļas.

Austrālijas Vides un enerģētikas departamenta preses pārstāvis, citējot zinātniskos pētījumus, norāda, ka kaķi Austrālijā nogalina vairāk nekā vienu miljonu putnu un pusotru miljonu rāpuļu katru dienu. 

"Mēs to nedarām tāpēc, ka ienīstam kaķus.

Mums ir jārīkojas, lai glābtu arī citus dzīvniekus, kas galvenokārt identificē mūsu nāciju un, kurus mēs mīlam," norāda preses pārstāvis.

Arī Jaunzēlandē jau kādu laiku cenšas iznīcināt kaķu populāciju. CNN vēsta, ka līdz 2050. gadam plānots no tiem atbrīvoties pilnīgi.

Jaunzēlandes valdība uzsver, ka savvaļas kaķi katru gadu iznīcina 25 miljonus putnu.

Izrādās, aptuveni 37% putnu sugas ir apdraudētas tieši kaķu dēļ. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu