BVKB rīcībā nav neviena dokumenta, kas atspoguļotu patieso situāciju uz Deglava tilta (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Avārijas stāvoklī esošais Augusta Deglava ielas pārvads.
Avārijas stāvoklī esošais Augusta Deglava ielas pārvads. Foto: Paula Čurkste/LETA

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) joprojām Deglava tiltu uzskata par nedrošu, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pauda BVKB Kontroles departamenta direktors Māri Demme.

"Mēs šodien no Rīgas domes Satiksmes departamenta sagaidām satiksmes pārvada izpētes tehniskās apsekošanas atzinumus. Es gan gribētu kliedēt mītu, ka BVKB maina prasības un katru reizi izvirza kaut ko no jauna," pauda Demme.

Vienlaikus viņš norādīja, ka šobrīd BVKB rīcībā nav neviena dokumenta, kas atspoguļotu patieso situāciju uz tilta.

"Tas jau būtu sakāms no brīža, kad ir notikusi būvprojekta izstrāde 2017. gadā. Tātad ir redzams, ka pirms būvprojekta izstrādes un veiktajā tehniskajā apsekošanā būvspeciālists ir izdarījis secinājumus faktiski par to, ko nav apsekojis. Šeit jārunā par tilta nesošajām konstrukcijām, kas atrodas zem tilta, tajā skaitā balstiem," norādīja Demme.

Iepriekš jau vēstīts, ka Rīgas dome drīzumā iesniegs papildu informāciju BVKB saistībā ar satiksmei slēgto Augusta Deglava ielas pārvadu, un cer uz maksimāli ātru dokumentu izvērtēšanu un satiksmes atjaunošanu.

Foto: Kā izskatās avārijas stāvoklī esošais Deglava tilts

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks (”Saskaņa”) pirmdien žurnālistiem sacīja, ka pašlaik tiek strādāts pie papildu dokumentu iesniegšanas, ko ir prasījis BVKB. Dokumentu iesniegšanas termiņš ir otrdiena, un tie arī tikšot iesniegti.

Foto: Slēgts Augusta Deglava tilts

Baraņņiks norādīja, ka cer uz šo dokumentu raitu izvērtēšanu, lai varētu maksimāli ātri atjaunot kustību pāri Deglava ielas pārvadam.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu