Rīgas Domā notiks labdarības koncerts neārstējami slimu bērnu aprūpes nodrošināšanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība jau sesto gadu rīko labdarības koncertu "Uzzied eņģeļu koks" - šogad tas notiks svētdien, 12. maijā, plkst. 15 Rīgas Domā.

Šis koncerts izveidojies par sirsnīgu tradīciju, lai vāktu ziedojumus neārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenēm dažādu ikdienas vajadzību nodrošināšanai, sniedzot ģimenēm palīdzību mājās.

"Sabiedrība bieži neuzzina par tiem vecākiem, kuri līdztekus ikdienas rūpēm nerimstoši cīnās par savu bērnu dzīvēm.

Tie ir bērni, kam nepieciešama īpaša medicīniska uzmanība, aprūpe, dažādas palīgierīces un aparatūra, bet viņi, tāpat kā jebkurš bērns gan svētkos, gan ikdienā vēlas būt kopā ar saviem mīļajiem. Tās ir stipras ģimenes, kas klusi, gandrīz nemanāmi aprūpē savus slimos bērnus," stāsta Bērnu paliatīvās aprūpes komandas vadītāja Anda Jansone.

» Bezspēcība, ciešanas un izmisuma asaras. Paliatīvās aprūpes sistēma Latvijā

Jau vairāk kā 20 gadus biedrība sadarbībā ar Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas Paliatīvās aprūpes dienestu nodrošina visaptverošu aprūpi mājās - aprūpes komandā darbojas ne vien medicīnas darbinieki, bet arī psihoemocionāla, garīga un sociāla atbalsta sniedzēji, kas mazajiem pacientiem un viņu tuviniekiem nodrošina palīdzību mājās.

Paliatīvās aprūpes pakalpojumi ģimenēm mājās ir pieejami 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā, 365 dienas gadā. Diemžēl valsts atbalsts šādu bērnu aprūpei nav pietiekams, tāpēc biedrība rīko pasākumus, sadarbojas ar atbalstītājiem un ir pateicīga visiem, kuri ar savām idejām, enerģiju un finansēm atbalsta bērnu paliatīvās aprūpes pakalpojumu attīstību Latvijā.

Labdarības koncertā apmeklētājus priecēs Varis Vētra, Evita Zālīte Grosa, Ieva Sutugova un vokālais ansamblis "Tu un es", Ieva Janiševa un ansamblis "Vivo", Megija, Kitija un Kristiāna Pačegones, Annija Putniņa, Larisa Carjkova, Anna Amanda Stolere, arfiste Ieva Šablovska un Ainars Šablovskis.

Koncerta muzikālo pavadījumu nodrošinās Rolands Beļēvičs (taustiņi), Norberts Skraucis (basģitāra), Andris Buiķis (bungas) un Andris Ābelīte (trompete). Par koncerta labskanību rūpēsies Jānis Ozoliņš un Krišjānis Ozoliņš.

Ieeja pasākumā par ziedojumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu