Ostapenko Madrides turnīra pirmajā kārtā sagrauj Pavļučenkovu (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko sestdien Madrides WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārts mačā ar rezultātu 6-2, 6-1 uzvarēja krievieti Anastasiju Pavļučenkovu.

Ostapenko rangā ir 31.pozīcijā, bet viņas pretiniece Pavļučenkova ieņem 35.vietu.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 65 WTA ranga punktus. Tajā viņa tiksies ar planētas septīto raketi Kiki Bertensu no Nīderlandes vai čehieti Kateržinu Sinjakovu, kura reitingā ir 44.pozīcijā.

Ostapenko maču iesāka ar breiku, Pavļučenkovai atspēlējot divas breikbumbas un divreiz neizservējot uzvaru geimā. Nākamo reizi pretinieces servi viņa atņēma piektajā geimā, kad panāca jau 4-1. Turpinājumā uzvarēja servētājas, Ostapenko setā gūstot virsroku ar 6-2.

Arī otro setu Latvijas tenisiste sāka ar breiku, taču nākamajā geimā vairāku dubultkļūdu dēļ zaudēja savu servi. Tiesa, arī nākamās trīs serves pretiniecei tika atņemtas, kā rezultātā izdevās panākt 6-1 un uzvarēt vien stundu ilgajā mačā.

Ostapenko šajā mačā pieļāva sešas dubultkļūdas, kas gan netraucēja svinēt uzvaru.

Tikmēr Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova trešajā kortā ne ātrāk par plkst.15 spēkosies ar beļģieti Kirstenu Flipkensu.

Ostapenko un Pavļučenkova WTA tūrē pirmo reizi tikās 2016.gadā Birmingemas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā, kurā Latvijas tenisiste bija pārāka ar rezultātu 7-6 (7:2), 6-1. Tāpat viņas pērn tikās Federāciju kausa pārspēlēs par vietu Pasaules otrajā grupā, Ostapenko gūstot virsroku ar 7-5, 6-1. Savukārt šogad Sanktpēterburgas WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas mačā Ostapenko cieta neveiksmi ar 4-6, 4-6.

Pavļučenkova karjeras laikā izcīnījusi 12 WTA titulus, pēdējo no tiem gūstot pērn Strasbūrā. Šosezon viņa visveiksmīgāk nostartēja Austrālijas atklātajā čempionātā, kur sasniedza ceturtdaļfinālu.

Ostapenko šosezon uzvarējusi septiņās no 17 cīņām, kamēr Pavļučenkova guvusi desmit uzvaras 19 mačos.

Latvijas tenisiste pēdējā laikā gan spēlējusi nesekmīgi, jo viņai visu turnīru ietvaros bija piecu zaudējumu sērija.

Ostapenko Madrides turnīrā startējusi divas reizes, abās ciešot zaudējumu pirmajā kārtā, tajā skaitā arī pērn notikušajās sacensībās. Viņai šajā turnīrā bija jāaizstāv desmit WTA ranga punkti.

Zīmīgi, ka trešajā kārtā abas Latvijas vadošās tenisistes var tikties savā starpā.

Turnīrs Madridē ir pēdējās nozīmīgās sacensības pirms māla sezonas kulminācijas - Francijas atklātā čempionāta.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu