Nosaukta galvenā SSJ 100 reisa traģiskās katastrofas versija (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Atklāta galvenā versija par Maskavas Šeremetjevas lidostā notikušo, "Sukhoi Superjet 100" (SSJ 100) reisa avāriju, kurā gājis bojā 41 cilvēks, - tā ir bijusi pilotu kļūda, vēsta "Postimees", atsaucoties uz Krievijas medijiem.

Kā viens no galvenajiem apstākļiem minēts tas, ka lidmašīnas ātrums nolaižoties bijis pārāk liels, kā arī degvielas padevē bija radušās tehniskas problēmas.

Izmeklēšanas gaitā pieļautas vairākas notikušā versijas - pilotu, dispečeru un tehnisko darbinieku kvalifikācijas trūkums, slikti laikapstākļi, zibens spēriens un citi iemesli.

Eksperti norāda, ka lidmašīnas apkalpes kļūdījās, lidojot gar netālu esošo negaisa mākoni, taču tā neesot bijusi izšķirīgā kļūda.

Pārejot uz manuālo vadību, piloti steidzās nolaisties, tā vietā, lai uzkavētos gaisā dažas stundas, sadedzinot degvielas pārpalikumus.

Pēc ekspertu domām, punktu visam pielikusi neprasmīgā nosēšanās, kur piloti demonstrējuši nepietiekamas aerobās prasmes. Nespējot sekmīgi nosēdināt lidaparātu ar pirmo reizi, tā pieskārās skrejceļam, "palēcās" gaisā un laidās lejā vēlreiz, taču trieciens bija pārāk liels. 

» Traģēdija Šeremetjevas lidostā. Kāpēc aizdegās "Sukhoi Superjet 100"?

Foto: Šerementjevas lidostā aizdegas lidmašīna

Katastrofā izdzīvojušais raidījuma "Kas? Kur? Kad?" dalībnieks Mihails Savčenko sociālajos tīklos atzīst, ka apkalpes locekļi darījuši visu iespējamo, kas bijis viņu spēkos

"Draugi, uzreiz pēc piedzīvotās traģēdijas ir grūti ko teikt, bet es gribu īsumā izstāstīt pieredzēto," raksta Savčenko.

Savčenko ierakstā piemin cilvēkus, kuri pameta lidmašīnu ar somām rokās. Izdzīvojušais uzsver, ka "Dievs ir viņu tiesnesis!" Viņš apgalvo vairakkārt, ka nezina, kā darbojas cilvēka psihe, bet Savčenko uzsver, ka, viņaprāt, nevajag šos cilvēkus nosodīt un vajāt, jo viņš šaubās, ka kāds to šajā "degošajā ellē" ir "aukstasinīgi un ar nodomu stiepis koferus". 

Tāpat viņš izteicis pateicību arī glābšanas dienestiem, kas lidmašīnu sagaidījuši uz zemes. 

Jau ziņots, ka svētdien, 5. maijā, Maskavas Šeremetjevas lidostā avārijas nolaišanās laikā aizdegās "Sukhoi Superjet 100" lidmašīna, kurā tobrīd atradās 78 cilvēki - 73 pasažieri un pieci apkalpes locekļi. 41 cilvēks, tostarp, divi bērni, gājuši bojā.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu