Ādažu poligona sprādziens: Ārsti joprojām smagi cīnās par viena karavīra dzīvību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Viens no pirmdien, 6. maijā, Ādažu poligonā sprādzienā cietušajiem Albānijas bruņoto spēku karavīriem ir pametis slimnīcu, bet otra cietušā karavīra stāvoklis ir galēji smags.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes (RAKUS) slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova apliecināja, ka uz RAKUS tika nogādāti divi Ādažu poligonā cietuši karavīri.

Pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības saņemšanas viens no cietušajiem slimnīcu pameta jau vakar, un viņa gūtās traumas bija virspusējas.

"Otra karavīra stāvoklis ir galēji smags, viņš joprojām atrodas Intensīvās terapijas klīnikā, kur ārsti cīnās par viņa dzīvību," atzina slimnīcas pārstāve.

Jau ziņots, ka sprādzienā, neitralizējot nesprāgušu munīciju, poligonā gājusi bojā Albānijas Bruņoto spēku virsleitnante Zarife Hasanaja un ievainots kontingenta komandieris Klodians Tanuši un seržants Julians Kapajs.

Virsleitnante no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā stundu pēc negadījuma, viens karavīrs pēc ķirurģiskas operācijas smagā stāvoklī tika ievietots reanimācijas nodaļā, bet otram konstatēti viegli ievainojumi.

Par notikušo sākta dienesta izmeklēšana par negadījuma apstākļiem, un līdz brīdim, kad izmeklēšanā tiks noskaidroti notikušā cēloņi, arī pārtrauktas visa veida mācības Ādažu poligonā.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš skaidroja, ka Albānijas kontingenta karavīri Latvijā nodarbojās ar nesprāgušās munīcijas neitralizēšanu un negadījumā brīdī viņi gatavoja areālu mācībām.

Latvijā dienesta pienākumus pilda aptuveni 20 nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas inženieri no Albānijas. Viņi iekļauti NATO kaujas grupā.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar NBS, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu