Norisināsies papildus bobsleja stūmēju atlase

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža - Oskars Ķibermanis, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga un Matīss Miknis
Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža - Oskars Ķibermanis, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga un Matīss Miknis Foto: EPA/Scanpix

Papildus bobsleja stūmēju atlase Murjāņu sporta ģimnāzijā notiks nākamās nedēļas sestdienā, 18.maijā, aģentūru LETA informēja Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Jau iepriekš LBSF ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis sarunā ar aģentūru LETA atklāja, ka lielās atsaucības dēļ maijā tiks rīkota papildus atlase.

Tā ir papildus iespēja tiem, kuri nevarēja piedalīties pirmajā šī gada atlasē, kas notika aprīlī, vai arī tajā saņēma mājas uzdevumu pirms otrās atlases.

Uz bobsleja atlasi tiek aicināti spēcīgi, ātri un sevis apliecināt griboši jaunieši, vēlams no 16 līdz 26 gadu vecumam, augumā no 175 centimetriem un vairāk. Būtu labi, ja kandidāti spētu veikt 30 metrus gaitā vismaz 3,20 sekundēs. Tāpat tiek meklēti arī jauni talanti skeletonā, kur pretendentiem jābūt atbilstošākiem šī sporta veida specifikai.

Bobsleja atlases testu programmā būs 30 metru skrējiens gaitā un bobsleja trenažiera stumšana.

Jauno bobslejistu un skeletonistu papildus testi notiks 18.maijā Murjāņu sporta ģimnāzijas manēžā plkst.12. Ierašanās, sagatavošanās un reģistrācija jau no plkst.11.

Lai būtu iekšējā konkurence komandā un panākumu turpinājums nākotnē, atkal tiek meklēti jauni talanti bobslejā un skeletonā. Nākamsezon ierindā atgriezīsies arī Latvijas titulētākais bobsleja pilots Oskars Melbārdis, līdz ar to nepieciešami stūmēji arī viņa ekipāžām divniekos un četriniekos. Pats Melbārdis norādīja, ka negrasās atņemt labākos stūmējus citam pašmāju pilotam Oskaram Ķibermanim un viņš domā par jaunas komandas veidošanu. Bobslejā gan atgriezies arī viņa ilggadējais stūmējs Daumants Dreiškens.

Latvijai nākamsezon vajag vismaz trīs spēcīgas komandas četriniekos, jo augstā līmenī startēs arī Ralfs Bērziņš, turklāt vēl ir vairākas jaunas ekipāžas Eiropas kausu apritē. Līdz 2022.gada Pekinas Ziemas olimpiskajām spēlēm vēl ir trīs gadi un labākajiem stūmējiem jau no šīs atlases ir reāla iespēja kļūt par olimpiešiem, teikts LBSF paziņojumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu