Žaklīna Cinovska skarbi izlamā valsti un ir nikna, ka uz Jāņiem varētu būt piecas brīvdienas (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Diāna Lozko / LETA

Pavisam nesen Labklājības ministrija (LM) informēja, ka nākamajā gadā Latvijā uz Jāņiem varētu būt piecas brīvdienas pēc kārtas, šādam paziņojumam pamatīgi sadusmojot režisori Žaklīnu Cinovsku. 

Šāda situācija radīsies, ņemot vērā ieceri darba dienu 2020. gada 22. jūnijā pārcelt uz sestdienu, 2020. gada 13. jūniju. 22. jūnijs nākamgad iekrīt pirmdienā starp svētdienu, 21. jūniju, un svētku dienu, 23. jūniju, tāpēc LM rosina no valsts budžeta finansētajās valsts pārvaldes iestādēs, kurās noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai, minēto darba dienu pārcelt uz sestdienu, 2020. gada 13. jūniju.

Režisore gan uzskata, ka tik daudzas brīvdienas "iesitīs" pamatīgu robu valsts budžetā. 

"Vai lūdzu kāds var paskaidrot, kas tas par sviestu? Kā valsts, kura ir tik nabadzīga, kurā tik mazas pensijas, pabalsti, algas un IKP, var atļauties tik daudz atpūsties? Tik daudz slinkot!? Pasakiet, dārgie likumdevēji, kā? Ar katru šādu papildu brīvdienu privātais uzņēmējs tiek vēl vairāk izputināts, kamēr Jūs, valsts ierēdņi, par fiksēto algu varat mierīgi slinkot. Un arī darba ņēmējam pie kājas, kur lai darba devējs ķer algu ko izmaksāt. Vai šādi varbūt Jūs domājat veicināt izslavēto vienlīdzību? 

Nevienā normālā rietumu valstī šādas brīvdienas nepārceļ! Nevienā.

Kāpēc tepat Igaunijā, pēc viņu Neatkarības svētku dienas, ja tā iekrīt sestdien vai svētdien nav vēl viena brīvdiena pirmdiena? Kāpēc igauņiem pēc trim Lieldienu brīvām dienām, pirmdiena, otrās Lieldienas, ir normāla darba diena, nevis vēl CETURTĀ atpūtas diena? Kamdēļ arī 31.decembris nevienai citai valstij nav svētki? Nevienā, tikai pie mums! Un šajās uzskaitēs nav pat tās pārliktās darba dienas, kas, būsim godīgi, NAV pilnvērtīgas darba dienas. Cik tādu mums vēl ir, piemēram, šomēnes vien?

Man ir nojausma - ne igauņi, ne citas turīgās valstis vienkārši nevar atļauties zaudēt vienu miljonu dienā! Tas ir tik, cik zaudē tautsaimniecība valstī, katrā šādā papildus izgudrotā brīvdienā. Tas tak pat aprēķināts un par to runā visi uzņēmēji. Tāpat kā visi atbildīgie algotņi klusē, tāpat kā darba ņēmēji tikai vaimanā, kāpēc tik mazas algas?

Piecas dienas no vietas neko nedarām, bet tad kliedzam, ka naudas par maz!

Nezinu... Mani bērnībā mācīja, ja gribi ko sasniegt - ir jāstrādā. Ja vēlies ko panākt, nedrīkst slinkot. Darbs ir tas, kas attīsta, darbs ir tas, ar ko var daudz ko panākt.

Lai gan... Kāda starpība, miljoniņš mūsu valstī šurp, miljoniņš turp... Mūsu megavalstij tāda sīknauda vien ir. 

Valsts rullē, turpinām tik atpūsties tālāk.

un es neceru, ka šeit to sapratīs darba ņēmēji, kuriem nevajag konkrētos datumos izmaksāt algas, pārskaitīt banku maksājumus, piegādāt, saņemt preces, pasūtījumus, maksāt virsstundas un laikā nodokļus. Atslābstat. Piedošanu, bet Jums to nesaprast, jo nauda aug kokos!" savu emociju izvirdumu noslēdza Cinovska. 

Komentāri pie ieraksta gan bija visai skarbi - cilvēki pauda, ka brīvdienas ir vienīgais laiks, kad veltīt laiku ģimenei, tādēļ neesot slikti, ja ir kāda papildu brīvdiena tikai mīļajiem. Citi savukārt atzīmēja, ka atpūties cilvēks strādā daudz produktīvāk. 

"Vispār smaidīgi... No vienas puses visi kliedz, ka mums Latvijā tik mazas algas, nožēlojami pabalsti, milzīgi nesamērīgi nodokļi un politiķi vispār kretīni, kas dzīvo uz mūsu rēķina ar mega algām un neko īsti tautas labā nedara, tik domā par sevi, bet tikko tas skar mūsu pašus, tā viss labi, viss brīnišķīgi! Gaidīsim, kad valdība cels valsts labklājību mūsu vietā!" nelabvēļiem atbildēja Cinovska. 

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu