Jaunais Igaunijas ārlietu ministrs uzsver, ka Igaunija nebaidās no Krievijas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Urmass Reinsalu
Urmass Reinsalu Foto: Edijs Pālens/LETA

Salīdzinot ar laiku pirms 30 gadiem, Igaunijas un Krievijas attiecības ir ļoti labas, jo tad Igauniju vēl bija okupējis padomju karaspēks, paziņojis jaunais Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu.

"Attiecības starp Igauniju un Krieviju, ja salīdzina ar laiku pirms 30 gadiem, ir augstā līmenī. Krievija taču mūs vairs nav okupējusi," sacīja Reinsalu intervijā Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR.

"Attiecības jau ir tik labas, ka mēs esam divas neatkarīgas valstis. Ticiet man, tas ir milzu solis uz priekšu," teica Reinsalu.

Viņš norādīja, ka Igaunijai nav ilūziju attiecībā uz Krieviju, tāpēc tā nebaidās no Krievijas.

Runājot par pagājušajā mēnesī notikušo Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaidas tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, Igaunijas ārlietu ministrs pauda viedokli, ka Putins piekritis tikties ar Kaljulaidu nevis tāpēc, lai tas būtu skaists žests Igaunijai, bet gan savās interesēs.  Kaljulaida tikās ar Putinu 18.aprīlī, kad bija ieradusies Maskavā darba vizītē, lai atklātu renovēto Igaunijas vēstniecības ēku.

Reinsalu, kurš ir nacionālkonservatīvās partijas "Tēvzeme" biedrs, ir Igaunijas ārlietu ministrs kopš 29. aprīļa. Pirms tam kopš 2015. gada viņš bija tieslietu ministrs, bet no 2012. līdz 2014. gadam - aizsardzības ministrs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu