Iespējams, drīzumā tiks meklēti īrnieki Stūra mājai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka/LETA

"Valsts nekustamo īpašumu" (VNĪ) pārstāvji tuvākajā laikā varētu izsludināt nomas izsoli tā dēvētajai Stūra mājai. Tomēr pagaidām intereses no valsts iestāžu puses par šo ēku neesot, tajā gatavi palikt vien Okupācijas muzejs, vēsta Latvijas Radio ziņu dienests.

"Ja mēs runājam, vai kāda no valsts iestādēm ir izteikusi gatavību tur atrasties, tad neviena no valsts iestādēm atrasties tur nebūtu gatava," tā VNĪ priekšsēdētājs Andris Vārna norādījis radio.

Foto: Izstāde "Čekas vēsture Latvijā" Stūra mājā

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers precizēja – Stūra mājas pagalmā vieta ir tikai pieciem spēkratiem. Tas ir pārāk maz, lai ēka, kurā ilgus gadus atradās Valsts policija, tagad būtu pievilcīga, piemēram, tiesībsargājošajām iestādēm.

Foto: Unikāls ieskats "Stūra mājas" nepieejamajos pagrabos

Piecus gadus ēkā skatāma Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīcija par Valsts drošības komitejas jeb čekas vēsturi Latvijā. Muzeja direktors Gunārs Nāgels pastāstīja, ka plāno tur palikt un ir ieinteresēts, lai muzeja ēka nepaliek tukša un viņiem pievienojas citi tās apdzīvotāji.

"Mēs paredzam palikt vismaz tai pašā apjomā. Mums ir domas arī mazliet paplašināt to apjomu, kas mums ir bijis līdz šim. Sevišķi pagrabā ir dažas ļoti interesantas telpas,  kuras būtu vērts rādīt apmeklētājiem,” sacījis radio Nāgels.

Nāgels Latvijas Radio norādīja, ka pirmais solis būtu atrast ēkai jaunu īpašnieku vai īrnieku un tad veikt tās kapitālo remontu: "Kā zināms, pirms dažiem gadiem tika veikts remonts, fasādes remonts un jumta remonts.

Bet visai ēkai jātaisa kapitālais remonts."

Tikmēr VDK vēsturei veltītā izstāde Stūra mājā atkal būs apskatāma no 1. jūnija.

 Foto: Stūra mājas šautuvē atrastās pēckara laika lodes

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu