Kad galvā sakāpj asinis... Skandalozākie pašmāju sportistu kautiņi (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Apollo

Lai arī sports ir lielisks veids, kā atbrīvoties no agresijas veselīgā un regulētā veidā, sportisti arī ir tikai cilvēki un mēdz iekulties konfliktos, kuros no vārdiem ātri vien pāriet uz dūrēm. Portāls "Apollo" piedāvā ieskatīties dažos kautiņos, kuros iesaistīti pašmāju sportisti.

Meitenes atraidījums un lauztā potīte

Īpaši nepatīkami 2008. gadā izvērtās dūru vicināšana starp vienu no tā laika slavenākajiem Latvijas profesionālajiem hokejistiem - vārtsargu Edgaru Masaļski un kāda Vecrīgas bāra apmeklētājiem, kuras rezultātā tā laika "Rīgas Dinamo" spēlētājam tika lauzta potīte.

Edgars Masaļskis
Edgars Masaļskis Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Toreiz mediji ziņojuši, ka kautiņš, visticamāk, izcēlies paša Masaļska dēļ - hokejists klubā, kurā tonakt atpūtās "Dinamo" hokejisti, esot pievērsis uzmanību kādai meitenei. Saņemot atraidījumu, Masaļskis meitenei, iespējams, esot iesitis. Vēlāk šī meitene vērsusies pēc palīdzības pie saviem draugiem, ar kuriem tad arī Masaļskim izcēlies konflikts jau uz ielas. Konfliktā bez hokejista iesaistījušies pieci vai seši cilvēki, kas piekāvuši vārtsargu.

Rezultātā hokeja klubs "Rīgas Dinamo" lauzis līgumu ar sportistu. Masaļskim pēc kautiņa nācies uz trīs mēnešiem pārtraukt profesionālā sporta gaitas. 

Ģimeniskais kautiņš

2008. gadā mediji vēstīja, ka ka pēc Anda Neikšāna ekipāžas diskvalifikācijas rallija "Kurzeme" tehniskajā apskatē LMT komandas treneris Pēteris Neikšāns kopā ar dēliem Andi un Māri devušies uz rokkafejnīcu, kur izraisījuši kautiņu ar bārmeņiem un apsardzi. 

Andis Neikšāns
Andis Neikšāns Foto: AFI

Bāra īpašnieki laikrakstam "Kurzemes Vārds" atklājuši, ka Neikšāni klubā ieradušies aptuveni pusstundu pirms pusnakts un lielos apmēros patērējuši alkoholiskos dzērienus, kuru ietekmē sākuši "trakot" – no kluba trešā stāva uz ielas metuši traukus, salauzuši strūklaku, arī saplēsuši vairāk nekā desmit glāžu.

» Video: Kristaps Porziņģis Liepājā pamatīgi sakāvies

Kulminācija bijusi ap pustrijiem naktī, kad vecākais Neikšāns ar alus kausu iesitis bārmenim pa galvu, nodarot miesas bojājumus. Apsargi izsaukuši Valsts policijas darbiniekus. Kad tie ieradušies, sācies kautiņš, jo rallisti nav respektējuši arī policistus.

Tika uzsākts kriminālprocess, kura rezultātā Pēterim Neikšānam piespriestais sods - brīvības atņemšana uz diviem gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem, bet viņa dēlam, Andim Neikšānam - viens gads nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu.

Attiecību skaidrošana ar kriminālās pasaules autoritātēm

Andis Neikšāns

AFI

Viens no leģendām apvītākajiem kautiņiem, kurā iesaistīti sportisti, noteikti ir 1988. gada kautiņš padomju laikā slavenajā kafejnīcā "Jūras Pērle", kad tagadējam Krievijas hokeja izlases trenerim Oļegam Znarokam, kas toreiz bija vien jauns hokejists un viņa draugiem ar nažiem uzbrukuši četri bandīti, tajā skaitā arī deviņdesmitajos gados par "reketa karali" sauktais Ivans Haritonovs.

Grautiņš bijis patiesi baiss - oficiantes žņaugtas ar telefona vadiem un ģērbtuvēs piekauti trīs skatuves mākslinieki. Šajā kautiņā Oļegs Znaroks ieguvis rētu uz sejas. Pēc kautiņa Haritonovs un viņa sabiedrotie tikuši aizturēti, taču neviens no viņiem savu vainu neatzina. Par šo kautiņu Haritonovam tika piespriests četrus ar pusi gadus ilgs cietumsods.

NBA zvaigznes nedienas dzimtajā Liepājā

12. maijā sociālajos tīklos un sarakstēs starp cilvēkiem parādījās skandalozs video, kurā redzams, kā latviešu basketbolists, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) basketbolists, Dalasas kluba "Mavericks" spēlētājs Kristaps Porziņģis iesaistījies kautiņā.

"Man tur piečakarējās, uzkrāmēja man pirmo, tad es sāku maukt atpakaļ. Tad tur it kā norimās vienu brīdi. Vienu manējo jau tur uzreiz noguldīja, nē, divus noguldīja uzreiz. Kaut kādi karostnieki (personas no Karostas - red.piez.). Un tad norimās... Tad viens ar krēslu meta – trāpīja man pa galvu un vēl vienam čomam... Vairāki tur tie krēsli lidoja. Un tad atkal!" Tā incidentu Liepājā, kurā vicinātas arī dūres, komentēja pats Porziņģis.

Tiek vēstīts, ka viens no incidenta dalībniekiem nogādāts veselības aprūpes iestādē, bet Valsts policija, izvērtējot situāciju, nolēmusi sākt kriminālprocesu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu