Tests: Vai vari izpildīt šos matemātikas uzdevumus, neizmantojot kalkulatoru? (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pexels

Šodien, 15. maijā, tiek atzīmēta Starptautiskā matemātikas diena, vēsta ārvalstu mediji. Savukārt vidusskolēni matemātikas dienu atzīmēs 24. maijā, kad kārtos centralizēto eksāmenu

Izpildi testu un uzzini, vai tu vēl ko atceries no skolas matemātikas stundām!

 

Valsts pārbaudes darbus kārto 3., 6., 9., 11. un 12. klašu skolēni. Līdzīgi kā iepriekšējā gadā, diagnosticējošie darbi 3. un 6. klašu skolēniem notika janvārī, februārī un martā. Svešvalodu centralizētie eksāmeni vispārējā vidējā izglītībā tiek organizēti martā, savukārt pārējie valsts pārbaudījumi 9. un 12. klašu skolēniem - maijā un jūnijā.

Lai saņemtu vidusskolas atestātu, jākārto četri eksāmeni: trīs valsts obligātie centralizētie eksāmeni (latviešu valodā, svešvalodā un matemātikā) un viens eksāmens pēc brīvas izvēles (var izvēlēties arī vairākus). 

» Pētījums: Saglabājas tendence, ka sliktākie rezultāti eksāmenos ir latviešu valodā un matemātikā

Vidusskolēniem eksāmenu laiks jau rit pilnā sparā - marta sākumā tika kārtota angļu valodas eksāmena mutiskā un rakstiskā daļa, 21. maijā notiks pārbaudījums latviešu valodā, savukārt 24. maijā - matemātikā.

Daudziem gan matemātika nav iemīļots mācību priekšmets un iegūtās zināšanas ātri tiek aizmirstas.

Lielbritānijā veiktā aptaujā noskaidrots, ka pusei iedzīvotāju matemātikas prasmes ir vien pamatskolas līmenī vai zemākas, vēsta portāls "Mirror". Savukārt trešdaļai ir grūtības aprēķināt atlikumu, samaksājot par pirkumiem veikalā.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu