Briesmīga aina pludmalē: Peipusa ezera krastā jau divas nedēļas peld vērša līķis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Indrek Sarapuu / Lõuna-Eesti Postimees

Repinas pagasta iedzīvotājus jau divas nedēļas satrauc vērša līķis, kas izskalots Peipusa pludmalē. Tas ticis pārdots un aizvests no Igaunijas uz Krieviju, taču šobrīd nedzīvs atgriezies atpakaļ. Vērsis tur atrodas tik ilgi lietvedības sarežģījumu dēļ, raksta portāls "Postimees".

Vietējais iedzīvotājs šobrīd ir satraukts par līķa atrašanos uz šīs robežas: "Nekārtība. Cilvēki ir sašutuši, ka "zaļie" tikai runā, bet kad nonāk līdz konkrētas problēmas risināšanai, tad visi kaut kur pazūd. Pagasta vadība un Vides aizsardzības inspekcija ir informēti, taču dzīvnieks vēl aizvien nav aizvākts. Īstās problēmas sāksies, kad laiks kļūs siltāks," tā iedzīvotājs.

Nav skaidrs, kā dzīvnieks ezerā nokļuvis, taču Pārtikas un veterinārā dienesta speciālisti pēc ausu birkas, ar PRIA reģistra palīdzību, esot noskaidrojuši, ka vērsis ticis pārdots un izvests no Igaunijas uz Krieviju.

"Varbūt tam tur nav paticis, izdomājis peldēt atpakaļ uz dzimteni, bet noslīcis. Ir bijuši gadījumi, kad pa Peipusu peld arī aļņi," stāsta iedzīvotājs.

Kāds cits vietējais iedzīvotājs stāsta, ka situācija ir tiešām satraucoša: "Briesmīga aina. Es cerēju, ka dzīvnieku pārvietos operatīvi. Labi, ka vienu nedēļu bija salnas un viss nav kļuvis vēl sliktāk."

Pārstāvji no Vides aizsardzības inspekcijas ziņo, ka ir informēti par problēmu, taču šis gadījums ir Pārtikas un veterinārā dienesta kompetencē. Dienesta speciālists apskatīja dzīvnieku un apstiprināja, ka pēc numura uz birkas ir noskaidrots dzīvnieka īpašnieks. Diemžēl, PRIA reģistrā šis saimnieks vairs nav atrodams un faktiski tas šobrīd nepieder nevienam. Visa nepieciešamā informācija ir nodota pagasta vadībai.

Pēc speciālista teiktā, no līķa būtu jāatbrīvojas pagastam. Viņš esot pārsteigts, ka situācija ir ievilkusies tik ilgi. Speciālists piebilda, ka nepieciešams būtu piesaistīt uzņēmumu, kurš nodarbojas ar dzīvnieku līķu likvidāciju Rietumviru apriņķī.

Repinas pagasta priekšsēdētājs Tīts Helms stāsta, ka līķa pārvešanu ir grūti organizēt, taču pēc telefonsarunas ar žurnālistiem pagasta pārvalde sāka nopietni pievērsties problēmas risināšanai.

Helms esot sazinājies ar dzīvnieku līķu likvidācijas firmu, kuras dispečers sarunā ar medijiem apstiprina, ka līķa pārvešana ir atzīmēta grafikā.

Helms uzskata, ka no šī notikuma ir iespējams gūt mācību par to, kā Igaunijā starp ierēdņiem tiek sadalīti pienākumi. Pagasts ir gatavs uzņemties atbildību par turpmākajām darbībām un piekrīt organizēt līķa pārvešanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu