Novickis kļuvis par Pasaules kausa basketbolā globālo vēstnesi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dirks Novickis
Dirks Novickis Foto: AP/Scanpix

Karjeru beigusī Vācijas basketbola zvaigzne Dirks Novickis kļuvis par 2019.gada Pasaules kausa Ķīnā globālo vēstnesi.

Tāpat turnīra vēstneša funkciju pilda kādreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ķīniešu zvaigzne Jao Mins un amerikānis Kobe Braients.

Novickis no 1999. līdz 2015.gadam bija Vācijas izlases spožākā zvaigzne, palīdzot tai vairākos augstas raudzes turnīros. 2002.gadā vācieši ar Novicki izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļas, bet trīs gadus vēlāk kļuva par Eiropas vicečempioniem. 2002.gada Pasaules kausā Novickis vidēji mačā guva 24 punktus un tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Novickis 1998.gada draftā tika izvēlēts ar devīto numuru un visu 21 sezonu viņš pavadīja Dalasas "Mavericks" klubā, ko 2011.gadā aizveda līdz NBA čempiontitulam. Savukārt 2007.gadā vācietis tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju, bet 2011.gadā viņš pie šāda goda tika arī finālsērijā.

Šī gada Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs arī Vācija, kas spēkosies vienā apakšgrupā ar Franciju, Dominikānas Republiku un Jordānu.

2019.gada Pasaules kauss basketbolā vīriešiem notiks no 31.augusta līdz 15.septembrim, tajā piedaloties planētas 32 spēcīgākajām izlasēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu