Drauds mājdzīvniekam - istabas augi, kas kaitēs tava mīluļa veselībai (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Augi ir tas elements, kas padara mājokli dzīvāku un mājīgāku, tomēr ne visi augi ir draudzīgi mūsu mīluļiem -nsuņiem un kaķiem. Daži indīgie augi dabiski atbaida dzīvniekus ar rūgtu un nepatīkamu garšu, taču dažiem mājdzīvniekiem tas nav šķērslis un tie tik un tā grauž augu lapas, kaitējot paši sev. Lūk, no kādiem telpaugiem izvairīties, ja mājās dzīvo suns vai kaķis.

» Mājdzīvnieks un dārzkopība - kas jāņem vērā, iekopjot dārzu?

Alveja

Alveja ir slavena ar tās dziedinošajām īpašībām, tomēr nebūt nenāks par labu dzīvnieku veselībai. Šis augs var izraisīt vemšanu, trīci, caureju, mazināt apetīti un pat izraisīt depresiju gan suņiem, gan kaķiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bads + ?? + ?? (@badgreenies) on

Lilijas

Lilijas ir visai populārs augs ziedu pušķos un spēj lieliski izdaiļot mājokli. Diemžēl liliju dzimtas augi ir kaitīgi gan suņiem, gan kaķiem. Lilijas var izraisīt siekalošanos un vemšanu, bet mazākiem dzīvniekiem dažos gadījumos pat nāvi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arling&vanAalst (@arling.vanaalst) on

Dracēnas

Šie augi ir ļoti viegli kopjami, augs pat vietās, kur ir samērā maz apgaismojuma, tāpēc dracēnas bieži vien izvēlas cilvēki, kam augu kopšana ne pārāk padodas. Diemžēl arī dracēnas ir kaitīgas gan suņiem, gan kaķiem. Dracēnas satur ķīmiskas vielas – saponīnus, kurus uzņemot dzīvniekam zūd apetīte, rodas vemšana, dažkārt pat ar asinīm, panīkums un pastiprināta siekalošanās. Nereti kaķiem, kas ēduši dracēnas lapas, palielinās acu zīlītes.

» 6 stilīgi augi, kas nekaitēs tavam mājas mīlulim

Zelta scindapsis

Auga, kuru mēdz dēvēt arī par "Velna efeju" sastāv no rafīdu kūlīšiem – adatveida kristāliem, kas izraisa mēles, mutes dobuma un lūpu dedzināšanu, pastiprinātu siekalošanos, grūtības norīt barību un vemšanu. Šis augs būs īpaši indīgs tieši kaķiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Whitney Conard (@theunreadshelf) on

Efejas

Šī ložņājošā skaistule ir visai populārs telpaugs, tomēr dzīvnieku mīļiem nav ieteicams, jo kaitīgs gan suņiem, gan kaķiem. Efeju košļāšana var radīt tādus simptomus kā grūtības elpot, izsitumus, pat paralīzi un komu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by string & bloom ? (@stringandbloom) on

Naudas koks

Arī skaistulis naudas koks būs indīgs mājdzīvniekiem. Tas izraisīs vemšanu, nomāktību, palēninās sirds ritmu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ash & Georgie (@ag_shropshiregardeners) on

Filodendri

Šobrīd filodendri ir kļuvuši ārkārtīgi populāri, zināmākais no tiem ir garšīgā monstera. Diemžēl arī šie augi ir kaitīgi kaķiem un suņiem, kas izpaužas kā mutes dedzināšana, siekalošanās un grūtības norīt barību.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ? House of Plants ? (@houseofplantlovers) on

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu