Stupelis ar Baksu izcīna uzvaru PČ posmā; Daiders ar Variku otrie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis Foto: Ralf van Kessel/Facebook

Latvijas vadošais blakusvāģu motokrosa kantētājs un trīskārtējais pasaules čempions Kaspars Stupelis kopā ar nīderlandiešu pilotu Etjēnu Baksu svētdien Ukrainā izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta piektajā posmā.

Stupelis ar Baksu uzvarēja abos braucienos, posmā tikdami pie maksimāli iespējamajiem 50 punktiem, tikmēr pie 40 punktiem tika cita kantētāja Laura Daidera un igauņu pilota Kerta Varika ekipāža. Tāpat 40 punktus posmā iekrāja nīderlandietis Kūns Hermans, kurš otrajā braucienā bija aiz Daidera un Varika, tādējādi Latvijas-Igaunijas ekipāžai tika sudrabs.

Pirmajā braucienā Stupelis ar Baksu Hermanu apsteidza vien par 3,1 sekundi, bet Variks un Daiders bija trešie, zaudēdami teju 25 sekundes. Otrajā braucienā Stupelim ar Baksu jau pārliecinošāka uzvara - 32,6 sekunžu pārsvars par otrajā vietā finišējušo beļģi Marvinu Vanlušenu, aiz kura piecas sekundes vēlāk finišēja Daiders ar Variku.

Pēc pieciem posmiem līderpozīcijā ar 211 punktiem atgriezusies Baksa/Stupeļa ekipāža, otrais ar 205 punktiem ir Vanlušens, bet Variks ar Daideru iekrājuši 119 punktus un ieņem astoto vietu.

Šosezon pasaules čempionātā blakusvāģu motokrosā būs 14 posmi, no kuriem desmitais 28.jūlijā notiks Latvijas trasē Stelpē.

Stupelis un Bakss aizvadītajā sezonā izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu