Svarīga informācija autovadītājiem: publicēta karte ar visiem šogad plānotajiem remontdarbiem (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) mājaslapā pieejama remontdarbu karte. Tajā ikviens autovadītājs var iepazīties ar visiem šogad valsts autoceļu tīklā plānotajiem ceļu remontdarbiem un arī spēkā esošajiem satiksmes ierobežojumiem.

Kartē iezīmēti gan tie būvdarbi, kas jau notiek, gan tie, kas vēl tikai plānoti uz valsts galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem.

Tāpat redzami posmi, kuros darbi iesākušies jau pagājušajā sezonā un turpinās šogad.

Plānoto ceļu būvdarbu saraksti un kartes reģionālajā griezumā apskatāmas šeit.

Šogad būvdarbi plānoti vairāk nekā 80 valsts autoceļu objektos, no tiem 15 būs tilti un 5 – atsevišķi satiksmes drošības uzlabošanas projekti.

2019. gadā darbi notiks kopumā uz 30 tiltiem: pieciem tiltiem reģionālo autoceļu maršrutos notiks pārbūve, savukārt vēl 10 tiltu objekti ir uz Vidzemes šosejas Sēnītes posmā. Kapitālieguldījumus plānots veikt 481,02 kilometros valsts autoceļu, bet dažādu veidu darbus kopumā plānots veikt uz 800 km valsts autoceļu.

Valstij piederošo autoceļu garums Latvijā ir 19 947 kilometri, no tiem vairāk nekā puse – 54 % ir ceļi ar grants segumu, 46 % – ar asfalta segumu. Šogad valsts ceļu remontdarbiem un uzturēšanai ir pieejami 261,8 miljoni eiro, no tiem 185,3 miljoni ir Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums.

Infografika par valsts ceļu tīklu un tā finansējumu 2019. gadā Baltijas valstīs.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu