Atriebība vai naida noziegums? Teksasā nogalināta transpersona (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Teksasā, Dallasa štatā, sestdienas rītā 23 gadus vecā Muhlaisija Bukera, kas ir zināma kā transpersona, atrasta mirusi, vēsta BBC.

Policija patlaban noziegumu pret 23 gadus veco sievieti izmeklē, kā "slepkavību ar vardarbības pazīmēm".

Zināms, ka notikums noticis pēc tam, kad sieviete atpakaļgaitā, braucot ar automašīnu, ietriekusies citā transportlīdzeklī. Pēc tam autovadītājs uz viņu pagriezis ieroci un nav ļāvis doties prom iekams viņa nesamaksās par sabojāto mašīnu. 

Policija stāsta, ka auto sadursmes vietā bija sapulcējušies vairāki aculiecinieki. Vienam no tiem pat tika piedāvāti 200 dolāri, lai piekautu transpersonu- Muhlaisiju Bukeru.

Notikuma video ieraksts pierāda, ka aculiecinieks piekritis piekaut sievieti. Viņš uzvilka cimdus un vairākas reizes iekaustīja. Sišanas rezultātā sievietei bija smadzeņu satricinājums un citas traumas.

Vīrieti aizturēja, bet viņš noraida apgalvojumus, ka to darījis tāpēc, ka sieviete ir bijusi transpersona

Pret šo transpersonu arī iepriekš ir veikti uzbrukumi. Pagājušajā mēnesī Muhlaisijai uzbruka ceļu satiksmes negadījuma laikā, kas tika nofilmēts un nopludināts sociālajos tīklos.

Policija atsakās komentēt informāciju, ka pirms iespējamās slepkavības viņa ir saņēmusi draudus savai dzīvībai. 

Kā vēsta BBC, pērn Amerikā tika nogalinātas aptuveni 26 transpersonas.

Portāls "Apollo" jau apskatīja tēmu par seksuālajām minoritātēm. Joprojām sabiedrības viedoklis šķeļas- no atbalsta tādām akcijām kā praids līdz sistemātiskai vardarbībai, kas dažkārt iesaistītajiem beidzas fatāli. 

» Homofobijas anatomija. Eksperti skaidro neiecietību pret seksuālajām minoritātēm

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu