Raimonds Pauls par pamatīgo nodokļu parādu: Es tik daudz naudas jau esmu valstij devis! (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Komponists Raimonds Pauls piedalās preses konferencē, kas veltīta jaunajai koncertprogrammai "Baltās paslēpes" Latvijas Nacionālajā teātrī.
Komponists Raimonds Pauls piedalās preses konferencē, kas veltīta jaunajai koncertprogrammai "Baltās paslēpes" Latvijas Nacionālajā teātrī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Nesen kļuva zināms, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) komponistam Raimondam Paulam uzrēķinājis nodokļu parādu aptuveni 14 000 eiro apmērā. Pats komponists pauda neizpratni par sastādīto nodokļu parādu, kā arī izdevumam "Privātā Dzīve" atklāja, ko plāno šajā situācijā darīt. 

Viest skaidrību nodokļu jautājumā Paulam palīdzēja kāda laba paziņa. "Satikos ar VID darbinieci, kas savulaik bija pazīstama dziedātāja, un viņa man paskaidroja, pēc kādiem noteikumiem šāda summa man ir jāmaksā. Neko darīt - es to nokārtošu. Vienkārši aizdomājos - tur, kur notiek lielas blēdības par miljoniem, neviens par nodokļiem nerunā. Varētu jau arī es rupji atbildēt - paņemiet no tās naudas, ko jūs man nozagāt!"

Kā zināms, maestro pirms septiņiem gadiem, kad bankrotēja Latvijas Krājbanka, zaudēja 700 000 latu, no šīs summas atgūstot tikai 70 000  latu. 

"Paldies Dievam, neesmu nabags. Tikai domāju - es tik daudz naudas jau esmu valstij devis no savām autortiesībām!" neapmierinātību neslēpj komponists. 

Pauls gan paziņoja, ka arī turpmāk savas finanses kārtos pats un nevēlas lūgt privātas grāmatvedes vai juristu palīdzību. "Labāk es vienkārši samaksāšu visu, un - lai viņi visi tinas tālāk! Vienīgais, ko tagad darīšu, - samazināšu koncertu skaitu, lai tik daudz nebūtu, ko no manis paņemt. Bet pagaidām jau vēl nesanāk, jo programma ar aktieri Andri Bērziņu mazpilsētās iet uz urā!"

Fotogalerija: Koncertprogrammas albuma “Raimonds Pauls un Daumants Kalniņš. Tikšanās Dailē” atvēršanas svētki

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu