Slovākijas hokejisti PČ savās mājās noslēdz ar smagu uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slovākijas hokejisti
Slovākijas hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Slovākijas hokeja izlase otrdien savās mājās notiekošo pasaules čempionātu noslēdza ar uzvaru.

Slovākijas hokejisti A grupas noslēdzošajā mačā Košicē ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzvarēja Dāniju.

Šīs spēles rezultāts tika atklāts vien 40.minūtē, kad Slovākiju vadībā izvirzīja Martins Marinčins, tomēr dāņiem izdevās panākt neizšķirtu, kad 47.minūtē vairākumu izmantoja Mikels Bedkers.

Turpinājumā rezultāts vairs nemainījās, turklāt komandas vārtus neguva arī pagarinājumā, bet pēcspēles metienos uzvaru slovākiem nodrošināja Ladislavs Naģs. Jau pirms tam slovākiem bija dzēsušās izredzes kvalificēties pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam.

Pirms tam A grupā Vācija ar 4:2 (1:1, 1:1, 2:0) uzvarēja Somiju, bet vēlāk otrdien principiālu cīņu aizvadīs Kanāda un ASV.

A grupas kopvērtējumā ar 16 punktiem septiņās spēlēs pagaidām atrodas Somija, bet 15 punkti sešās cīņās ir Kanādai, kamēr tikpat punktus iekrājusi grupu turnīru jau noslēgusī Vācija.

Savukārt 14 punkti sešos mačos ir ASV, bet pirmajam četriniekam ar 11 punktiem sekoja Slovākija. Sestā ar sešiem punktiem bija Dānija, bet ar diviem punktiem sekoja Lielbritānija un Francija, kam elite tagad būs jāatstāj.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz otrdienai. katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna, kura augstākajā divīzijā nav spēlējusi trīs gadus, un Baltkrievija. Abas komandas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu