Kandavā turpina dzēst sprāgstošu kara laika lādiņu ieskauto mežu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Militārais helikopters. Ilustratīvs attēls
Militārais helikopters. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Sprāgstošu kara laika lādiņu ieskauto meža ugunsgrēku Kandavas novada Kandavas pagastā, pie autoceļa Kandava - Kukši, otrdien, 21. maijā, varējis dzēst Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopters, informēja Valsts meža dienesta (VMD) pārstāvis Zigmunds Jaunķiķis.

Situāciju saistībā ar šo un svētdien Olaines novadā izcēlušos ugunsgrēku viņš raksturoja kā stabili smagu, jo arī lietus pagājušajā naktī šajās vietās nav lijis pietiekami intensīvi, lai varētu teikt, ka meža degšanas intensitāte būtu mazinājusies.

"Labi vismaz ir tas, ka šodien uz Kandavas pagasta mežu varēja nosūtīt NBS helikopteru, kurš no gaisa nolaistīja teritoriju, kur dzēšanas darbus līdz šim nevarēja veikt sprāgstošo kara laika lādiņu dēļ," teica Jaunķiķis.

Valsts meža dienesta pārstāve Selva Šulce atklāja, ka orientējoši ugunsgrēka platība varētu būt pārsniegusi jau desmit hektārus.

Šulce norādīja, ka sadarbībā ar Nacionālo Bruņoto spēku speciālistiem noteikta zona, kurai nedrīkst tuvoties, jo tajā turpina eksplodēt kara laika lādiņi.

Tāpat viņa atzīmēja, ka degošā meža platība atrodas vietā, kur to no trim pusēm ierobežo ceļi, kas ir dabisks šķērslis liesmu tālākai izplatībai, savukārt ceturtajā pusē atrodas meža stiga, kura pirmdien, 20. maijā, ar "Latvijas valsts mežu" speciālās tehnikas palīdzību paplašināta. Papildus gar stigu apmēram 20 metru plata josla nolieta ar ūdeni, lai samazinātu iespēju ugunij izplatīties.

Savukārt Olaines novada Olaines pagastā tupinās meža un kūdras ugunsgrēka dzēšanas darbi. Šī ugunsgrēka platība sasniegusi aptuveni 58 hektārus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu