"Huawei" lūdz ASV tiesai atcelt aizliegumu federālajām iestādēm iegādāties uzņēmuma ražojumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Huawei logo, ilustratīvs attēls
Huawei logo, ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix/Tyrone Siu

Ķīnas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs "Huawei" lūdzis ASV tiesai atcelt likumu, kas liedz Savienoto Valstu federālajām iestādēm iegādāties uzņēmuma ražojumus.

"Huawei" jau martā tiesā iesniedza sūdzību par šo likumu, nodēvējot to par antikonstitucionālu un uzsverot, ka ASV Kongress nav spējis nodrošināt pierādījumus, kas atbalstītu noteikto aizliegumu attiecībā uz "Huawei" produktu tirdzniecību.

Savukārt otrdien uzņēmums tiesā iesniedza lūgumu tiesai paziņot nolēmuma kopsavilkumu, lai ātri saņemtu konstatējumu tam, vai iespējams turpināt šīs lietas izskatīšanu.

"ASV valdība nav nodrošinājusi pierādījumus, kas demonstrētu, ka "Huawei" rada draudus drošībai. Nav nedz dūmu, nedz uguns. Tikai spekulācijas," žurnālistiem "Huawei" galvenajā mītnē Šeņdžeņā trešdien sacīja "Huawei" izpilddirektors juridiskajos jautājumos Suns Liupins.

Viņš pauda viedokli, ka ASV politiķi vēlas "mūs izspiest no biznesa".

Šomēnes ASV Tirdzniecības ministrija aizliedza Savienoto Valstu kompānijām pārdot "Huawei" savas tehnoloģijas bez valdības piekrišanas, to pamatojot ar draudiem nacionālajai drošībai. Tomēr šī aizlieguma stāšanas atlikta par 90 dienām, lai uzņēmumi varētu pielāgoties.

Lai gan Ķīnas kompānija to kategoriski noliedz, ASV uzstāj, ka "Huawei" aprīkojums var palīdzēt Ķīnai spiegot Rietumvalstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu