Zāles pļāvēji: kurš no visiem piemērotākais Tavam dārzam?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Katrai sezonai ir savi aktuālie dārza darbi. Vasarā tā ir zālāja kopšana. Lai tiktu galā ar šo uzdevumu, nepieciešams piemērots aprīkojums. Šobrīd dažādi zāles pļāvēji pieejami plašā izvēlē, tādēļ katrs, izvērtējot savas vajadzības, var atrast piemērotāko risinājumu. Turpini lasīt un uzzini, kurš no visiem zāles pļāvējiem, piemērotākais Tavam dārzam.

Trimmeris

Viena no iecienītākajām izvēlēm nelielu dārzu īpašnieku vidū ir trimmeris. Lieliski piemērots arī vietām, kur ar citiem zāles pļāvējiem piekļūt ir apgrūtinoši – piemēram, zem krūmiem. Trimmeru izvēle ir liela. Piemēram, zāles trimmeri palīdzēs nopļaut mauriņu, savukārt trimmeri krūmgrieži ir noderīgs palīgs koku un krūmu apgriešanā.

Benzīna zāles pļāvējs

Plašāku teritoriju uzkopšanas darbiem piemērots benzīna zāles pļāvējs. Tam ir pietiekami liela jauda, tādēļ darbi veiksies ātri. Jārēķinās gan, ka pēc kāda laika zāles pļāvēja bākā no jauna vajadzēs ieliet degvielu.

Elektriskais zāles pļāvējs

Elektriskais zāles pļāvējs ir salīdzinoši ekonomiskāks risinājums, arī tā uzturēšana un apkope ir vienkārša. Taču šāda tipa ierīcēm ir mazāka jauda, turklāt arī paša pļaušana nebūs tik ērta, jo darbību ierobežos vada garums. Elektriskais zāles pļāvējs piemērots nelielām teritorijām, kur nav jāpļauj gara zāle un jāveic citi sarežģītāki uzdevumi.

Akumulatora zāles pļāvējs

Akumulatora zāles pļāvējs apvieno benzīna un elektrisko zāles pļāvēju labākās īpašības – tie ir salīdzinoši vienkārši kopjami, taču to darbību neierobežo vads. Vēl kāda priekšrocība -  akumulatora zāles pļāvēji ir klusi un kompakti. Jāņem gan vērā, ka akumulatora darbības laiks nav neierobežots – to ik pa laikam nepieciešams uzlādēt.

Zāles pļāvēji – roboti

Arvien populārāki kļūst arī zāles pļāvēji – roboti. Saistoši visiem, kuriem patīk maksimālas ērtības, jo šī ierīce paveiks darbu pati – Tev tā būs tikai jāieslēdz. Mūsdienīgākie modeļi aprīkoti ar visdažādākajām funkcijām maksimāli labam rezultātam.

Mauriņa traktori

Īpaši lielām teritorijām noderēs mauriņa traktors. Tam ir liels pļaušanas platums un jauda, tādēļ darbi veiksies daudz ātrāk. Būtiski, ka mauriņa traktoru var izmantot arī citu darbu veikšanai – piemēram, pievienojot tam piekabi, var ērti pārvadāt dārza inventāru.

Nopērkami arī tādi mauriņa traktoru modeļi, ar kuriem ziemā var tīrīt sniegu. Mauriņa traktors var būt lielisks ilgtermiņa ieguldījums, taču jārēķinās ar diezgan augstām izmaksām.

Svarīgi aspekti, kam pievērst uzmanību

Zāles pļāvēja veids nav vienīgais faktors, kam pievērst uzmanību, izvēloties sev vajadzīgo ierīci. Nepieciešams izvērtēt vēl arī citus kritērijus:

  • Zāles savākšanas funkcija – atkarībā no izvēlētā zāles pļāvēja, nopļautā zāle var tikt izmesta zemē, savākta vai mulčēta. Pieejami arī universāli modeļi, kuri atbalsta vairākas zāles savākšanas funkcijas;
  • Zāles pļāvēja jauda – svarīgs aspekts ir zāles pļāvēja jauda. Jo tā lielāka, jo ātrāk veiksies pļaušanas darbi. Sarežģītākiem uzdevumiem un lielākām platībām piemērotākas jaudīgākas ierīces;
  • Regulējams augstums – zāles pļāvēju modeļi ar regulējamu pļaušanas augstumu ir daudz funkcionālāki;
  • Zāles pļāvēja riepu platums – pa nelīdzenu zemes virsmu vieglāk pārvietoties ar pļāvēju, kas aprīkots ar lielākām riepām.  Savukārt ierīcēm ar mazākām riepām ir labākas manevrēšanas spējas.

Lai izvēlētos vajadzībām atbilstošāko risinājumu,  rūpīgi iepazīsties ar piedāvājumu, īpašu uzmanību pievēršot ierīču specifikācijai.

Labus zāles pļāvējus plašā izvēlē atradīsi arī interneta veikalā 220.lv. Ieskaties piedāvājumā un noformē pasūtījumu jebkurā sev ērtā laikā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu