Ukrainas parlaments nobalso pret valdības demisiju

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas likumdevēji ceturtdien, 30. maijā, atteikušies pieņemt premjerministra Volodomira Groismana valdības atkāpšanos, šādi liedzot īstenoties nule kā zvērestu nodevušā prezidenta Volodimira Zelenska plāniem.

Pagājušajā mēnesī pārliecinošu uzvaru prezidenta vēlēšanās guvušajam Zelenskim šobrīd jārēķinās ar naidīgi noskaņotu parlamentu, kurā dominē līdzšinējā prezidenta Petro Porošenko atbalstītāji.

» Izjukusi Ukrainas valdošā koalīcija

Vēršoties pie Ukrainas tautas pēc inaugurācijas, Zelenskis aicināja esošo valdību atkāpties.

23. maijā premjers Groismans iesniedza parlamentā paziņojumu par demisiju, bet 27. maijā parlamenta spīkers Andrijs Parubijs paziņoja, ka jautājums par premjera un valdības demisiju jāizskata 30. maijā.

Balsojumā parlamentā par lēmuma projektu ceturtdien no 297 deputātiem, kas bija reģistrējušies sēžu zālē, "par" balsoja tikai 97.

Zelenskis izsludinājis parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas 21.jūlijā, šādi cenšoties panākt, ka likumdevēju sapulcē tiek ievēlēti viņa atbalstītāji.

Ceturtdien parlaments atteicās akceptēt Groismana demisiju, šādi panākot, ka viņa kabinets turpina strādāt.

Šajā nedēļā parlaments jau noraidīja Zelenska priekšlikumu mainīt vēlēšanu likumu.

Likumdevēji arī ļāvuši noprast, ka nevēlas atbalstīt Zelenska piedāvātos kandidātus valdības augstākajiem amatiem, kuriem ir jāsaņem saņemt likumdevēju apstiprinājums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu