Traģēdija Budapeštā: Aiztur kapteini, kura kuģa sadursme ar kruīzu kuģi izraisījusi septiņu cilvēku nāvi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Glābšanas kuģis Donavā, Budapeštā. 30.maijs, 2019
Glābšanas kuģis Donavā, Budapeštā. 30.maijs, 2019 Foto: AFP / Scanpix

Ungārijā ir aizturēts kuģa kapteinis, kura kuģis Donavas upē Budapeštā sadūrās ar mazāku kruīzu kuģi, izraisot vismaz septiņu cilvēku bojāeju un 21 cilvēka pazušanu bez vēsts, ceturtdienas, 30. maija, vakarā paziņoja policija Budapeštā.

Ir personīgi un materiāli iemesli turēt aizdomās aizturēto kruīzu kuģa "Viking Sigyn" kapteini, kurš ir Ukrainas pilsonis, paziņoja policija, neminot sīkākas detaļas.

Kruīzu kuģis "Hableany" ("Nāra"), uz kura bija 35 cilvēki – 33 Dienvidkorejas tūristi un divi apkalpes locekļi, trešdien nogrima dažu sekunžu laikā pēc sadursmes, kura notika pie Margitas tilta parlamenta ēkas tuvumā.

21 bez vēsts pazudušā cilvēka meklēšana Donavas ūdeņos vēl turpinās, lai gan cerības viņus atrast dzīvus ir mazas, jo glābēju darbu apgrūtina stipras straumes un slikta redzamība.

Viena bojāgājušā līķis tika atrasts vairākus kilometrus no sadursmes vietas, paziņoja policija.

Kuģa "Hableany" kapteinis un otrs apkalpes loceklis, kas abi ir Ungārijas pilsoņi, ir starp bez vēsts pazudušajiem, preses konferencē Budapeštā sacīja policijas preses sekretārs Adrians Pāls.

Septiņus izdzīvojušos pasažierus neilgi pēc katastrofas izglāba citu kuģu pasažieri, izceļot viņus no ūdens. Viņi ir cietuši no hipotermijas, lai gan atradās ūdenī relatīvi īsu laiku.

Uz kuģa "Viking Sigyn" neviens nav cietis.

Ceturtdien tika sākti priekšdarbi "Hableany" vraka izcelšanai no ūdens, un karavīri būvēja īpašu niršanas platformu.

"Vraka izcelšana var ilgt vairākas dienas, pat nedēļu," vēstīja valsts ziņu aģentūra MTI, citējot vraku izcelšanā specializējušās kompānijas vadītāja teikto.

Foto: Budapeštā nogrimst tūristu kuģītis

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu