Gaisa kondicionieri: kā izvēlēties labāko?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Gaisa kondicionieris ir noderīga ierīce – īpaši vasarā. Gaisa kondicionieru piedāvājums ir daudzveidīgs, tādēļ, izvēloties piemērotāko, jāizvērtē vairāki aspekti. Turpini lasīt un uzzini, kā izvēlēties savām vajadzībām atbilstošāko kondicionieri.

Kondicionieru veidi

Pārdošanā dažādu veidu kondicionieri. Lai izvēlētos piemērotāko, ir vērts uzzināt vairāk par dažādiem kondicionieru tipiem.

Mobilais kondicionieris

Nelielām telpām piemēroti mobilie kondicionieri. Tie ir samērā vienkārši uzstādāmi, turklāt arī to cenas ir demokrātiskas. Nereti mobilais gaisa kondicionieris aprīkots ar ritentiņiem ērtākai tā pārvietošanai.

Jāatzīmē gan, ka mobiliem kondicionieriem ir salīdzinoši maza jauda, un darbojoties tie rada diezgan lielu troksni.

Logu kondicionieris

Funkcionāla ierīce ar pietiekami lielu jaudu. Tā neprasa sarežģītu uzstādīšanu un apkopi. Taču šāda tipa kondicionieris tiek uzstādīts loga ailē vai sienā blakus logam, kas nozīmē – ierīce aizsedz logu. Arī trokšņa līmenis šādai ierīcei ir diezgan augsts.

Split tipa kondicionieris

Split tipa kondicionieri tiek plaši izmantoti kā mājokļos, tā birojos. Šāda veida kondicionieris sastāv no iekšējā un ārējā bloka. Tie  ir savienoti ar caurulēm un kabeļiem, nodrošinot dzesētājvielas rotēšanu. Split tipa kondicionieri ir funkcionāli, klusi, uzstādāmi dažādās vietās. Tiesa, šādas ierīces izmaksā vairāk, turklāt to uzstādīšanu jāuztic speciālistam.

Svarīgākie aspekti gaisa kondicioniera izvēlē

Izvēloties gaisa kondicionieri, svarīgi vairāki aspekti:

  • Gaisa kondicioniera jauda – lai ierīce kalpotu ilgi un labi, tās jaudai jāatbilst telpas platībai un specifikai. Pretējā gadījumā kondicionieris efektīvi nepildīs savas funkcijas, samazināsies arī tā kalpošanas laiks. Vērtējot, kāda ir optimālā ierīces jauda, jāņem vērā ne tikai telpas platība. Svarīgi izvērtēt arī logu izvietojumu, sienu materiālu, telpas apdzīvotību;
  • Ierīces energoefektivitāte – svarīgs aspekts ir arī ierīces energoefektivitāte.  Tas ietekmē gan elektroenerģijas patēriņu un izmaksas, gan kondicioniera darbības laiku;
  • Kondicioniera funkcionalitāte – vērts pārbaudīt, kādi ir ierīces darbības režīmi, vai tie ir atbilstoši Tavām prasībām. Jāizvērtē savas vajadzības, lai nebūtu jāpārmaksā par funkcijām, kas nemaz netiek izmantotas;
  • Ierīces uzstādīšana – tik pat svarīgi, kā izvēlēties īsto kondicionieri, ir arī to pareizi uzstādīt. Visdrošāk šo darbu uzticēt zinošam speciālistam

Izvērtējot savas vajadzības un salīdzinot vairākus piedāvājumus, izvēli izdarīt būs vienkāršāk.

Kur pirkt labu gaisa kondicionieri?

Viens no variantiem, kurp doties, ja aktuāla gaisa kondicioniera iegāde, ir specializētie veikali. Taču tā nav vienīgā opcija – plašu piedāvājumu klāstu atradīsi arī internetā. Iepirkšanās tiešsaistē ir ērts un mūsdienīgs risinājums, jo ļauj ietaupīt gan laiku, gan līdzekļus.

Tiem, kuri šaubās par tiešsaistē veiktu pirkumu drošību, jāatgādina, ka, iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – pircējam ir tiesības 14 dienu laikā atdot preci atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ tomēr neatbilst prasībām. Pirms tam gan jāiepazīstas ar preču atgriešanas nosacījumiem.

Lai nodrošinātu lielisku iepirkšanās pieredzi, svarīgi iepirkties uzticamā, labi zināmā veikalā, kas nodrošina lielisku apkalpošanu, kvalitatīvas preces un ātru pasūtījuma piegādi. Neatkarīgi no izvēlētās tirdzniecības vietas, jāpārliecinās, ka iegādātai precei ir atbilstoša garantija un ir saprotami garantijas nosacījumi.

Ja aktuāla kondicioniera iegāde, ieskaties arī interneta veikala 220.lv piedāvājumā, kur atradīsi dažādu veidu kondicionierus visām vajadzībām. Atliks tikai izvēlēties sev piemērotāko risinājumu un noformēt pasūtījumu.

Parūpējies par maksimālu komfortu mājvietā un darbā, izvēloties atbilstošu gaisa kondicionieri!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu