Noderīgi padomi, iegādājoties velosipēdu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Pienākot gada siltajai sezonai, arvien vairāk aktīvās atpūtas piekritēju sāk domāt par jauna velosipēda iegādi. Šādam braucamrīkam ir daudz priekšrocību – tas ir ekonomisks, parocīgs un ļauj ērti un ātri nokļūt izvēlētājā galamērķī. To var izmantot gan, lai dotos ikdienas gaitās, gan arī, lai organizētu atpūtas braucienus.

Velosipēdu piedāvājums ir gana daudzveidīgs. Tādēļ, lai nekļūdītos ar izvēli, vērts paturēt prātā vairākus kritērijus.

Velosipēda izmantošanas mērķis

Vispirms jāizvērtē, kādam mērķim velosipēds galvenokārt tiks izmantots. Piemēram, ja lielākoties pārvietosies pa lauku ceļiem un meža takām, piemērotāki būs kalnu velosipēdi. To platās riepas ar dziļo protektoru nodrošina stabilu braukšanu, kā arī labāku saķeri ar ceļa virsmu.

Savukārt, ja velosipēds nepieciešams, lai ar to izbaudītu braucienus pa pilsētu, jāizvēlas kāds no pilsētas velosipēdiem. Pastāv arī universāli velosipēda modeļi, kas paredzēti braukšanai pa dažādām ceļa virsmām.  Sporta entuziastiem jāizvēlas kāds no sporta velosipēdiem – ar tiem var attīstīt lielu ātrumu, tie paredzēti garām distancēm.

Noteikti jāpadomā arī par to, kādus attālumus plāno veikt. Ja brauksi daudz, īpaša uzmanība jāpievērš velosipēda riepām un to kvalitātei. Jānoskaidro arī, vai konkrētais velosipēda modelis ir piemērots garu distanču veikšanai. Piemēram, pilsētas tipa velosipēdi gariem pārbraucieniem nav piemēroti, jo rada pārāk lielu slodzi mugurai.

Velosipēda novietošana

Plānojot velosipēda iegādi, jāpadomā arī par to, kur tas tiks novietots brīžos, kad netiks izmantots. Ja velosipēds regulārs būs jānes uz nama augstākajiem stāviem, uzmanība jāpievērš braucamrīka svaram. Arī šajā ziņā izvēle ir gana plaša, tomēr jāņem vērā, ka svars ir atkarīgs gan no tā ražošanā izmantotajiem materiāliem, gan velosipēda veida.

Ja velosipēdu bieži plāno turēt ārpus telpām, rēķinies, ka tas tiks pakļauts laika apstākļu negatīvajai ietekmei, tādēļ tam būs nepieciešama regulāra apkope. Tātad- jāizvēlas tāds velosipēda modelis, kam vajadzīgo apkopi veikt ir salīdzinoši vienkārši. Jāpadomā arī par drošības aprīkojumu – kvalitatīvu slēdzeni.

Izvēlies uzticamu velosipēda iegādes vietu

Lai būtu pārliecība, ka izvēlētais velosipēds kalpos ilgi un labi, svarīgi to iegādāties uzticamā tirdzniecības vietā. Daudzi dod priekšroku lietotu velosipēdu iegādei, taču tas ietver zināmu risku, jo pircējs nekad nevar būt īsti pārliecināts, kā un kādos apstākļos velosipēds ticis izmantots iepriekš. Tāpēc drošāk tomēr ir iegādāties jaunu velosipēdu. Pateicoties plašajam piedāvājumam un arī dažādām akcijām, katrs var atrast savām vēlmēm un iespējām atbilstošu risinājumu.

Meklējot labu velosipēdu, vērts ieskatīties arī interneta veikalu piedāvājumā. Izvēle ir plaša, un arī cenu līmenis ir dažāds. Būtiski, ka tiešsaistē vari ne tikai iepazīties ar dažādiem velosipēdu modeļiem, bet arī izlasīt visu aktuālo informāciju par to izmantošanu un apkopi, ieklausīties ekspertu padomos un ņemt vērā citu velosipēdistu pieredzi.

Ja aktuāla jauna velosipēda iegāde, aplūko arī interneta veikala 220.lv velosipēdu klāstu. Izvēlei dažādu veidu braucamie visām gaumēm un vajadzībām. Pareizo velosipēdu izvēlēties palīdzēs gan praktiski ieteikumi, gan detalizētie piedāvājumu apraksti. Papildus iespējams iegādāties arī piemērotu velosipēdu aprīkojumu un aksesuārus, lai uzreiz varētu doties ceļā.

Der atcerēties, ka, iepērkoties tiešsaistē, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – iegādāto preci 14 dienu laikā var atdot atpakaļ pārdevējam, ja  tā kāda iemesla dēļ tomēr neatbilst prasībām.

Interneta veikals 220.lv – tā ir iespēja ērti iegādāties kvalitatīvu velosipēdu, vienlaikus ietaupot gan laiku, gan naudas līdzekļus.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu