No partijas "Saskaņa" izslēgtie deputāti plāno veidot jaunu frakciju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes ēka.
Rīgas domes ēka. Foto: Evija Trifanova/LETA

No partijas "Saskaņa" izslēgtie deputāti plāno veidot jaunu frakciju, atzina viens no izslēgtajiem deputātiem - Valērijs Petrovs. Domnieks pauda pārliecību, ka frakcijai pievienosies vēl citi deputāti, bet konkrētus vārdus saukt atteicās.

"Esmu gatavs strādāt viens, bet ir grupa, kurai sakrīt idejas un ir līdzīgi raksturi," pauda Petrovs, piebilstot, ka "Saskaņas" frakcijā izslēgtie domnieki bijuši "visjaunākie un visaktīvākie", tādējādi viņš uzskata, ka jaunajai frakcijai būšot liels potenciāls.

Petrovs uzskata, ka viņiem ir liela pieredze pašvaldības darbā, tāpēc viņš nejūtoties slikti par "Saskaņas" lēmumu izslēgt viņu no frakcijas.

Kā ziņots, no partijas "Saskaņa" izslēgti četri tās biedri - Rīgas domes vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs.

Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas sašķēlās partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Kā tika skaidrojis "Saskaņas" līderis Nils Ušakovs, minētie četri domnieki atteikušies balsot gan par vicemēra kandidātu, gan par Oļega Burova (GKR) ievēlēšanu darbam Rīgas brīvostas valdē. Šādos apstākļos, konsultējoties ar partneriem no "Gods kalpot Rīgai", pieņemts lēmums par viņu izslēgšanu no "Saskaņas" frakcijas.

Četri izslēgtie deputāti apgalvo, ka neesot bijuši pret jaunu amatpersonu ievēlēšanu, bet gan vien vēlējušies rūpīgāk izvērtēt izvirzītās kandidatūras.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu