Drošības dēļ 850 000 sievietes Deli varēs pārvietoties ar bezmaksas sabiedrisko transportu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Deli 850 000 sieviešu tiks nodrošināts bezmaksas sabiedriskais transports, Indijas galvaspilsētas pašvaldībai cenšoties padarīt pilsētu drošāku.

Jaunais Deli valdības plāns paredz, ka nākamo divu vai trīs mēnešu laikā tiks īstenots projekts, piedāvājot bezmaksas sabiedrisko transportu sievietēm.

Deli galvenais ministrs Arvinds Kedžrivals sacīja, ka plāna izmaksas gadā sasniegs 103 miljonus eiro, bet uzlabos drošību un samazinās satiksmes radīto piesārņojumu pilsētā.

Viņš piebilda, ka šogad Indijas galvaspilsētā plānots izvietot 150 000 videonovērošanas kameru.

Deli, kur dzīvo nepilni 20 miljoni cilvēku, ir viena no pasaulē piesārņotākajām pilsētām, liecina Apvienoto Nāciju Organizācijas pētījumi.

Indijas galvaspilsētas transporta sistēma ir nesakārtota. Daudzi cilvēki protestē pret pēdējos mēnešos notikušo atsevišķu metro biļešu cenas dubultošanu.

Daži komentētāji nelielās partijas "Aam Aadmi" līderi Kedžrivalu apsūdz centienos iegūt balsis janvārī gaidāmajās štata vēlēšanās.

2015. gadā partija guva pārliecinošu uzvaru, solot bezmaksas dzeramo ūdeni, subsidētu elektrību, kā arī labāku veselības aprūpi un izglītību nabadzīgajiem.

Pēc 2012. gada grupveida izvarošanas Deli partija solīja arī gādāt par sieviešu drošību.

Tomēr Indijas parlamenta vēlēšanās aprīlī un maijā "Aam Aadmi" neguva vērā ņemamus rezultātus. Gaidāms, ka štata vēlēšanās tai būs jācīnās par varu ar premjera Narendras Modi Tautas partiju (BJP).

Deli sieviešu drošībai ir slikta slava kopš 2012. gada, kad Deli autobusā notika studentes grupveida izvarošana un slepkavība. Pēc notikušā Deli sākās plaši protesti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu