Tiesa turpinās skatīt Jūlija Krūmiņa kukuļošanas lietu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien, 5. jūnijā, turpinās skatīt krimināllietu, kurā uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš, viņa meita Maija Krieviņa, kā arī Veselības inspekcijas (VI) amatpersona Tatjana Morozova apsūdzēti par kukuļņemšanu un dienesta viltojumu saistībā ar kāda objekta nodošanu ekspluatācijā, rakstīts tiesu kalendārā.

Vienā no iepriekšējām tiesas sēdēm tiesa noraidīja Krūmiņa lūgumu lietu skatīt bez viņa klātbūtnes.

Jau ziņots, ka Krūmiņš uz minēto tiesas sēdi ieradās tērpies 20. gadsimta 30. gadu cietumnieka kostīma ar nogrimētu seju un grimu, kas rada ilūziju par noskūtu galvu, savukārt uz rokām uzņēmējam bija uzlikti plastmasas rokudzelži.

» Jūlijs Krūmiņš tiesā ierodas cietumnieka tērpā

Tiesas ārpusē Krūmiņš sanākušajiem žurnālistiem atstāstīja sengrieķu teiku par Diogēnu, kurš meklējis taisnību ar lukturi, Krūmiņš sacīja "es esmu ieradies uz šo tiesu meklēt savu taisnību, jo esmu absolūti nevainīgs".

Foto: Evija Trifanova/LETA
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc tiesas sēdes lietas prokurors Māris Leja aģentūrai LETA skaidroja, ka lietā apsūdzība ir celta trīs epizodēs.

Pirmajā Krūmiņš apsūdzēts kukuļošanas atbalstīšanā, savukārt viņa meita - kukuļošanā. Prokurors norādīja, ka VI amatpersonai tika piedāvāta šampānieša pudele, ne mazāk kā 30 eiro vērtībā, lai šī amatpersona sastādītu labvēlīgu atzinumu par objektu-viesnīcu Turaidas ielā 17.

Otrajā epizodē apsūdzēts ir Krūmiņš un Morozova, proti, Krūmiņš apsolījis iekārtot Morozovas dēlu Policijas koledžā.

Savukārt trešajā epizodē Morozova apsūdzēta par nepatiesa VI ziņojuma sastādīšanu, proti, norādot, ka objektā Turaidas ielā 17 ir uzstādīti pandusi jeb invalīdu uzbrauktuves, kaut gan faktiski tie vēl nebija uzstādīti.

Leja arī norādīja, ka, ņemot vērā inkriminētā kukuļa nelielo apjomu, "neviens saprātīgs prokurors neprasītu reālu brīvības atņemšanu". Viņš skaidroja, ka, ja lietā tiesa apsūdzētos atzīs par vainīgiem, tad, visticamākais viņiem tiks piespriesti ar brīvības atņemšanu nesaistīti soda mēri, piemēram, soda nauda vai piespiedu darbs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu