Priesteris Mediņš atklāti par mūsdienu pāru problēmām: Cilvēki ir milzīgi egoisti (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Priesteris Andrejs Mediņš
Priesteris Andrejs Mediņš Foto: Jānis Škapars/TVNET

Lai gan Romas katoļu baznīcas priesterim Andrejam Mediņam ir celibāts, pie viņa regulāri nāk cilvēki, kuri gatavojas laulībai. Izdevumam "Ieva" Mediņš atklāja, kas ir svarīgākais, kas mūsdienu pāriem būtu jāzina par attiecībām. 

Kā norāda Mediņš, mūsdienu pāriem vislielākā problēma ir katra paša egocentrisms. 

"Šodien cilvēki ir milzīgi egoisti. Tāpēc visu laiku notiek tā – padraudzējāmies, pārskatījāmies, šķīrāmies. Esmu daudzus pārus atraidījis tikai tāpēc, ka viņi jau pirms laulībām negriež viens otram ceļu un rāda zobus.

Tad es saku – davai, ziniet, tinieties!

Padzīvojiet kādus gadus, kamēr tiksiet vaļā no sava egoisma, un nerādieties man, kamēr nevarat vienoties elementārās lietās.

Visas laulības pamatā ir viena svarīga lieta – lai tu jau pašā sākumā esi gatavs atteikties no sevis un būt par otru. Citādi egocentrisms neļaus piekāpties un pieņemt. Jēzus saka: ja kviešu grauds nenomirst, viņš nevar nest augļus. Laulībā ir tas pats – ir vajadzīga iekšējā nomiršana un atteikšanās otra dēļ.

Citādi ir cauri – divi kretīni radīs vēl lielāku kretīnu, kurš man būs jādziedina Bruknas dzīvē.

Ir jau arī pāri, kas paziņo: nē, bērnus mēs vēl negribam – kur nu tagad bērnus, kādreiz, kad mums būs māja, tad... Tad tie cilvēki nav atvērti dzīvībai. Un vēl laulībā jāatstāj vieta Dievam.

Un vēl es bieži piebilstu: atcerieties, ka bērni ir svarīgi, bet tas nav centrālais notikums. Bērni izaugs un aizies.

Bērni jāmīl un jāaudzina, bet viņi nav attiecību centrs, attiecībās mums jāpaliek vienam pret otru. Citādi sākas tās nepārgrieztās nabassaites – dēliņam 50 gadu, māmiņa man zvana un kontrolē: vai viņš ir apģērbies, vai ir paēdis, vai zeķītes tīras?" intervijā skarbs bija Mediņš. 

Fotogalerija: Andrejs Mediņš

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu