Seriāla cienīga bēgšana: Rēzeknē autovadītājs bēg no ceļu policijas (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļu policijas ekipāža patruļas laikā
Ceļu policijas ekipāža patruļas laikā Foto: LETA

Pirmdienas vakarā pēc pakaļdzīšanās policija aizturējusi autovadītāju, kurš pie stūres bija sēdies būdams alkohola reibumā, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Kā vēsta raidījums "Degpunktā", pakaļdzīšanās sākās brīdī, kad automašīnas šoferis Atbrīvošanas alejā gandrīz taranēja policistu auto. Kad vīrietis sapratis, ko izdarījis, viņš sācis bēgšanu.

Policijas darbinieki mēģināja apturēt transportlīdzekli, lai veiktu ierasto pārbaudi, taču automašīnas vadītājs nereaģēja uz vairākkārtēju likumsargu aicinājumu apstāties.

Bēgšana risinājusies pa dažādām Rēzeknes ielām. Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, ceļu policijas norīkojums sāka sekot pārkāpējam, un pēc apmēram triju minūšu garās pakaļdzīšanās, šoferis nenovaldīja savu auto un uzbrauca uz ietves, tādējādi sabojājot savu auto. Pēc tam izkāpis no auto un sācis skriet no likumsargiem kājām.

"Pēc apmēram triju minūšu garās pakaļdzīšanās. Vadītājs uzbraucis apmalei un bojājis transportlīdzekli. 

Viņš mēģināja arī bēgt kājām no notikuma vietas," stāsta Latgales reģiona policijas pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Autovadītāju vajāja četri policisti, kuri nekavējoties sāk skriet šoferim pakaļ. Kad vīrieti izdevās apturēt, izrādījās, ka viņš ir ne tikai pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus, bet arī bijis alkohola reibumā.

"Vadītājs ir 1994. gadā dzimis vīrietis, kurš transportlīdzekli vadīja alkohola reibumā un viņam konstatēta 1,81 promile," informē policijas pārstāve.

Administratīvās lietvedības ietvaros vīrietim draud vairāki sodi gan par braukšanu dzērumā, gan par bēgšanu no policijas un agresīvu braukšanu.

Policija atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu