Pēc 137 gadiem Barselonas Svētās ģimenes baznīca saņēmusi būvatļauju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Barselonas Svētās ģimenes (Sagrada Familia) baznīca piektdien, 7. jūnijā, 137 gadus pēc tās celtniecības uzsākšanas beidzot saņēmusi būvatļauju.

Barselonas pilsētas dome piešķīrusi būvatļauju komitejai, kas ir atbildīga par katoļu bazilikas būvniecības pabeigšanu, reportieriem pavēstīja par pilsētplānošanu atbildīgā amatpersona Haneta Sansa.

Varasiestādes tikai 2016. gadā atklāja, ka joprojām nepabeigtā baznīca, kas katru gadu piesaista miljoniem apmeklētāju un ir viens no populārākajiem tūrisma objektiem Spānijā, nav ieguvusi plānošanas atļauju kopš celtniecības uzsākšanas 1882. gadā.

Kā pavēstīja baznīcas būvniecības komiteja, arhitekts Antonio Gaudi 1885. gadā lūdzis būvatļauju tagad Barselonā iekļautā Santmarti ciema domei, bet tā arī nav no tās saņēmis atbildi.

Jaunā būvatļauja nosaka, ka bazilikas būvniecība ir jāpabeidz 2026. gadā, tās maksimālais augstums nedrīkst pārsniegt 172 metrus un būvdarbu budžets ir 374 miljoni eiro.

Barselonas Svētās ģimenes baziliku katru gadu apmeklē aptuveni 4,5 miljoni cilvēku un 20 miljoni cilvēku to aplūko no ārpuses.

2026. gadā apritēs simts gadi kopš pasaulslavenā arhitekta Gaudi nāves.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu