Porziņģis: Man nav nekādu ierobežojumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis nav pārliecināts, vai viņš jūnija beigās atgriezīsies Dalasā, kā arī atklāja, ka skaita dienas līdz jaunās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas sākumam, sarunā ar Latvijas žurnālistiem sacīja basketbolists.

Rīgā svētdien tika atklāta 18. "Basketball Without Borders Europe 2019" talantu nometne, kas pirmo reizi notiek Latvijā. Nometne tiek rīkota sadarbībā ar Nacionālo basketbola asociāciju (NBA).

Nometnes atklāšanas pasākumā piedalījās visi četri Latvijas basketbolisti, kuri šosezon pārstāvēja NBA klubus - Porziņģis (Dalasas "Mavericks"), Rodions Kurucs (Bruklinas "Nets"), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs") un Dairis Bertāns (Ņūorleānas "Pelicans").

Porziņģim 1. jūlijā beigsies līgums, tādēļ viņš kļūs par ierobežotu brīvo aģentu. Līdz ar to Latvijas basketbolistam jebkurš klubs varēs piedāvāt līgumu, taču "Mavericks" būs priekšroka, piedāvājot līdzvērtīgus kontrakta nosacījumus.

"Mavericks" varētu piedāvāt Porziņģim noslēgt vairāku gadu līgumu par aptuveni 150 miljoniem ASV dolāru lielu atalgojumu. Tiesa, teorētiski pastāv arī opcija, ka latvietis izvēlas parakstīt kvalifikācijas līgumu uz vienu gadu par 4,5 miljoniem dolāru, tādējādi 2020. gadā kļūstot par neierobežotu brīvo aģentu.

Latvijas basketbolistam tika vaicāts, vai jūnija beigās viņam jāatgriežas Dalasā? "Jāskatās. Nezinu vēl kāds man būs plānojums pēc šīs nometnes. Skatīsimies tālāk."

Porziņģis norādīja, ka viņš jūtas pilnībā atlabis no savainojuma, tāpēc viņš nepacietībā gaida nākamo NBA sezonu.  

"Man nav nekādu ierobežojumu. Jau kādu laiku varu spēlēt, brīvi trenēties, darīt ko gribu. Skaitu dienas līdz nākamajai sezonai."

Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,4 metienus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu