Šarapova grasās atgriezties kortā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marija Šarapova
Marija Šarapova Foto: Reuters/ScanPix

Slavenā Krievijas tenisiste Marija Šarapova grasās atgriezties kortā, nākamajā nedēļā piedaloties Maljorkas WTA "Premier" turnīrā.

Šarapova nav spēlējusi kopš janvāra beigām, bet februāri viņai tika veikta pleca operācija. Problēmas ar plecu 32 gadus veco tenisisti nomākušas jau no 2008.gada.

"Pēc vairāk nekā nedēļu ilgām pārbaudēm Šarapova nolēmusi pieņemt Maljorkas turnīra rīkotāju īpašo ielūgumu," ziņo sacensību organizētāji.

Šarapova, kura savulaik vairākas reizes bijusi ranga līdere, kopā vadībā atrodoties 21 nedēļu, aizpērn izcieta diskvalifikāciju par aizliegtā meldonija lietošanu.

Pēc diskvalifikācijas izciešanas Šarapova sacensību apritē atgriezās aizpērn aprīļa beigās, savukārt oktobrī viņa uzvarēja Ķīnā notikušajā Tjaņdziņas WTA "International" turnīrā, tiekot pie sava 36. un līdz šim pēdējā WTA titula karjerā.

Savas karjeras laikā Šarapova izcīnījusi piecus "Grand Slam" titulus.

Šarapova pirmo reizi par pasaules ranga līderi kļuva 2005.gadā, bet pēdējo reizi planētas vadošās tenisistes godā bija 2012.gada vidū, ranga galvgalī atrodoties četras nedēļas. Par ranga līderi viņa karjeras laikā kļuvusi piecas reizes.

Šarapova vairākus gadus pēc kārtas bija vislabāk pelnošā planētas tenisiste, jo viņai ir bijuši ļoti ienesīgi sponsoru līgumu, kā arī sportiste ir iesaistījusies biznesā, jo ar viņas vārdu tiek ražoti saldumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu